Nu verschenen: BKFilosofie editie 2 oktober 2017 – Met Noam Chomsky, Marianne Thieme en Susan Neiman

Op de cover van de tweede editie van de BKFilosofie staat het affiche voor de tentoonstelling ‘We have a dream’, over Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Het thema van deze BKFilosofie is dan ook ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’.

Het onderwerp loopt als een rode draad door deze editie. En dat betekent extra aandacht voor boeken met een politieke of maatschappijkritische boodschap. Daarom lees je in deze krant onder meer over het essay van Bas Heijne over de drie wereldverbeteraars, waarin hij uitlegt hoe vernieuwend en actueel hun ideeën waren.
Ook actueel is het interview met Kelly Nyks, de Netflix-filmmaker die een documentaire maakte over Noam Chomsky en daar het boek Het einde van de Amerikaanse droom bij schreefVoor de film ging Nyks in gesprek met de bekende filosoof over de toenemende sociale ongelijkheid in Amerika.
Bovendien komen politici in deze krant aan het woord. Zij vertellen welke filosofieboeken hen inspireren en sterken in hun visie op een betere wereld. Zo lees je onder meer welke filosoof Marianne Thieme motiveerde voor haar strijd voor dierenrechten.

Verder vind je in deze krant een reportage over de voorbereidingen van het Brainwash Festival, een top 10 van filosofieboeken en vele recensies van maatschappelijk relevante boeken.

Kortom: een betere wereld begint bij deze editie van de BKFilosofie.

Ook verschenen: Boekenkrant, BKHistorischeRomans en BKYA
In de maand oktober verschijnt een recordaantal specials. In de reguliere Boekenkrant vind je onder meer een interview met Thomas Verbogt en de hoofdredacteur van de Donald Duck. In de BKHistorischeRomans vertelt Arthur Japin over zijn inspiratie voor de roman Kolja en vind je veel aan het interbellum gerelateerde boeken. De BKYA staat deze maand in het teken van spannende boeken.

Meer info? Neem dan contact op met de Boekenkrant via +31 30 2231718 of stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com.

Boekgegevens

 • Bas Heijne, Wereldverbeteraars. Gandhi, King, Mandela – hun erfenis, Uitgeverij Prometheus, 96 pagina’s (€ 15,99)
 • Noam Chomsky, Het einde van de Amerikaanse droom. De tien principes voor de concentratie van rijkdom en macht, vertaling: Rogier van Kappel, Uitgeverij Ten Have (€ 19,99).
 • Susan Neiman, Verzet en rede in tijden van nepnieuws, vertaling: Marjolijn Stoltenkamp, Uitgeverij Lemniscaat, 60 pagina’s (€ 7,95)
 • Laurens ten Kate en Marcel Poorthuis (red.), 25 eeuwen theologie, Uitgeverij Boom, 740 pagina’s (€ 39,90)
 • Massimo Pigliucci, Hoe word je een stoïcijn?. Oude filosofie voor het moderne leven, vertaling: Ruud van de Plassche, Uitgeverij Ten Have, 288 pagina’s(€ 22,99)
 • Hans Schnitzler, Kleine filosofie van de digitale onthouding, Uitgeverij De Bezige Bij, 128 pagina’s(€ 12,99)
 • Patrick Loobuyck, Samenleven met gezond verstand, uitgeverij Polis, 252 pagina’s (€ 19,99)
 • Hannah Arendt, Totalitarisme, vertaling: Remi Peeters en Dirk de Schutter, Uitgeverij Boom, 440 pagina’s (€ 14,90)
 • Joop Berding (red.), Aan het werk met Hannah Arendt, ISVW Uitgevers,240 pagina’s (€ 19,95)
 • Joke J. Hermsen, Melancholie van de onrust. Essay bij de Maand van de Filosofie 2017, Stichting Maand van de Filosofie, 155 pagina’s (€ 7,95)
 • Bas Heijne, Onbehagen. Nieuw licht op de beschaafde mens, Uitgeverij Ambo Anthos, 120 pagina’s (€ 10,00)
 • Michael Puett en Christine Gross-Loh, De weg. Wat Chinese filosofen ons over het goede leven leren, vertaling: Jelle Noorman, Uitgeverij Ten Have, 240 pagina’s (€ 19,99)
 • Ger Groot, De geest uit de fles. Hoe de moderne mens werd wie hij is, Uitgeverij Lemniscaat, 360 pagina’s (€ 34,50)
 • Miriam van Reijen, Stoïcijnse levenskunst. Evenveel geluk als wijsheid, ISVW uitgevers, 168 pagina’s (€ 17,50)
 • René Ten Bos, Dwalen in het Antropoceen, Uitgeverij Boom, 192 pagina’s (€ 20,00)
 • Ignaas Devisch, Rusteloosheid. Pleidooi voor een mateloos leven, Uitgeverij De Bezige Bij, 320 pagina’s (€ 19,90)
 • Alain de Botton, De troost van de filosofie, vertaling: Tjadine Stheeman, Uitgeverij Atlas Contact, 304 pagina’s (€ 12,50)
 • Martha Nussbaum, Woede en vergeving, vertaling: Peter Diderich en Bep Fontijn, Uitgeverij Ambo Anthos, 400 pagina’s (€ 29,99)
 • Henk Oosterling, Waar geen wil is, is een weg. Doendenken tussen Europa en Japan, Uitgeverij Boom, 464 pagina’s (€ 24,90)
Berichten gemaakt 5324

2 gedachten over “Nu verschenen: BKFilosofie editie 2 oktober 2017 – Met Noam Chomsky, Marianne Thieme en Susan Neiman

 1. Graag een digitale versie van de BKFilosofie om door te sturen naar vele honderden deelnemers aan de Senia filosofie-leesgroepen

 2. Geachte heer de Mink,

  Dank voor uw aanvraag! De BKFilosofie is verkrijgbaar bij boekhandels in heel Nederland. Kijk bij ‘verkrijgbaar’ boven in het menu.

  We verspreiden geen digitale versie van de BKFilosofie. Om verdere mogelijkheden van samenwerking te bespreken wil ik u vragen een amil naar info@boekenkrant.com te sturen.

  Groet,

  Jan Louwers
  uitgever Boekenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven