Nieuwe titel: Van klein tot groots: David Bowie en Aretha Franklin

PROMOTIE – De serie Van klein tot groots van kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken breidt zich dit najaar nog verder uit met maar liefst twee nieuwe delen! Het negende deel in deze internationaal succesvolle serie gaat over Aretha Franklin. Het tiende deel gaat over niemand minder dan David Bowie, de eerste man in deze geweldige serie.  

In de serie ontdekken kinderen én volwassenen de levensverhalen van belangrijke personen uit de wereld van muziek, wetenschap, sport, literatuur, kunst en filosofie. Bijzondere en inspirerende mensen zoals Aretha Franklin en David Bowie, van wie we veel kunnen leren. Elk deel laat zien hoe hun leven begon met een grote droom en leidde tot een prominente plek in de wereldgeschiedenis. 

Van klein tot groots: Aretha Franklin 
Aretha Franklin groeide op in een muzikale familie en zong met hart en ziel in het gospelkoor van haar vader. Ook al hield Aretha van het gospelkoor, haar grootste droom was om ook buiten de kerk gehoord te worden.  Al snel kreeg ze een contract aangeboden bij een platenmaatschappij. Ze werd een enorme ster en ze creëerde enkele van de meest geliefde liedjes uit de geschiedenis die tot op de dag van vandaag nog hoop geven aan luisteraars.  
Aretha was de grootste soulzangeres die we ooit hebben gekend en wereldwijd wordt zij gezien als hét symbool van respect. Ook speelde ze een grote rol bij de strijd voor gelijke rechten voor zwarte en witte mensen. 

Van klein tot groots: David Bowie 
David Bowie was vanaf het begin al een ster. Of het nou bij zijn muziek- en danslessen was of toen hij zijn eerste band begon, David deed altijd iets vernieuwends. Urenlang luisterde David naar de rock- en jazz-muziek van zijn broer. Hij raakte hierdoor zo geïnspireerd dat hij zijn eigen muziek begon te schrijven. Maar hij wist dat hij naast zanger ook een goede performer moest zijn. Dus mixte hij muziek met de meest bizarre outfits en optredens.  
Als volwassen man behoorde hij tot de meest gevierde muzikanten en magische artiesten die er ooit waren. Hij verbaasde het publiek iedere keer weer met zijn talent, kostuums en podiumprestaties. En door altijd zichzelf te blijven is hij ook nu nog voor veel mensen een inspiratiebron. 

Van klein tot groots is een prachtserie voor lezers van 6 tot 106 jaar. Met achterin ieder boek een pagina met foto’s en extra informatie over de desbetreffende persoon. Elk deel in de serie heeft dezelfde auteur (op Rosa Parks na) en vrijwel ieder deel heeft een andere illustrator. Dat maakt dat lezers alle delen uit deze bonte reeks willen verzamelen!  

Beide boeken liggen vanaf half september in de winkel.  

Maria Isabel Sánchez Vegara, Van klein tot groots: Aretha Franklin, illustratie: Amy Blackwell, vertaling: Antje Schoehuys-Blaak, Uitgeverij De Vier Windstreken, 36 pagina’s ( € 14,95) 
Maria Isabel Sánchez Vegara,Van klein tot groots: David Bowie, illustratie: Ana Albero, vertaling: Antje Schoehuys-Blaak, Uitgeverij De Vier Windstreken, 36 pagina’s ( € 14,95) 

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven