Nieuwe Titel: Golden Boys – De meedogenloze jacht op het nieuwe voetbaltalent

Juan Pablo Meneses schreef Golden Boys: De meedogenloze jacht op het nieuwe voetbaltalent, een boek dat je meeneemt naar de duistere kant van de voetbalwereld.

Wie wil niet de nieuwe Messi worden, of de volgende Neymar? Talloze Zuid-Amerikaanse jongens die opgroeien in de sloppenwijken dromen ervan om profvoetballer te worden. Niet zonder reden, want Europese clubs stropen daar de voetbalvelden af op zoek naar jonge talenten. Om het verhaal van deze kleine voetballertjes in kaart te brengen besloot de Colombiaanse journalist Juan Pablo Meneses zelf een spelertje te kopen. Tijdens zijn zoektocht naar het nieuwe supertalent sprak hij met coaches, trainers, makelaars, ouders en jonge voetballertjes. Meneses beschrijft een wereld waarin het plezier in de sport zelden een rol speelt. Het is een verbijsterend verslag over jongens die zich in een meedogenloze strijd storten in de hoop de dromen van hun ouders waar te maken.

Golden boys is een boek dat op meesterlijke wijze de schaduwzijde van het profvoetbal belicht.

cover_9789400401891_1000

Boekgegevens

Juan Pablo Meneses, Golden Boys: De Meedogenloze jacht op het nieuwe voetbaltalent , vertaling: Irene van de Mheen, Uitgeverij Thomas Rap, 978 94 004 0189 1 (€ 16,90)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

 

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven