Uitgeverij Marmer presenteert Verhalen uit het Kinderziekenhuis

Vorige week werd in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht) Verhalen uit het kinderziekenhuis gepresenteerd. Auteur Mariëtte Middelbeek overhandigde samen met acteur Barry Atsma het eerste exemplaar aan een aantal geïnterviewde medewerkers van het ziekenhuis.

In Verhalen uit het kinderziekenhuis vertellen deze medewerkers over wat zij meemaken in hun beroep. Het resultaat is een emotionele, hartverwarmende en educatieve verzameling verhalen.

Op onze afdeling is een baby opgenomen, Bas. Hij heeft een ernstige darmaandoening. Hij verdraagt helemaal geen voedsel. Vijf maanden is hij, en heel ziek. Hoe lang Bas moet blijven, weten we nog niet. Maar dat hij niet volgende week weer naar huis gaat, is wel duidelijk.’

Het is de nachtmerrie van elke ouder: je kind wordt ziek of krijgt een ongeluk. Iedereen ziet zijn of haar kind het allerliefste gezond, maar helaas loopt het soms anders. En dan wil je maar één ding: de allerbeste zorg voor je zoon of dochter. In het kinderziekenhuis wordt die zorg geboden, elke dag opnieuw.

In dit boek lees je de verhalen uit het kinderziekenhuis, van traumachirurg tot schoonmaker en van verpleegkundige tot kok. Wat maken zij mee in de dagelijkse praktijk van het kinderziekenhuis? Van ontroerende gebeurtenissen tot heftige situaties, in deze verhalen staan de unieke en bijzondere patiëntjes centraal.

Mariëtte Middelbeek schreef in 2009 Verhalen uit de ambulance; een bundeling verhalen van verpleegkundigen en chauffeurs, over wat zij allemaal meemaken wanneer ze hulp verlenen. Van deze uitgave zijn meer dan 40.000 exemplaren verkocht. Daarnaast schreef Mariëtte waargebeurde reddingsverhalen (Redders langs de kust) en heeft zij al zeven succesvolle romans gepubliceerd.

Uitgeverij Marmer en auteur Mariëtte Middelbeek hebben van ieder verkocht exemplaar twee euro bestemd voor de nieuw te bouwen kinder-intensive-careafdeling van het 125-jarige Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht.

17 BK BF Marmer Kinderziekenhuis Afb

Boekgegevens

Mariëtte Middelbeek, Verhalen uit het kinderziekenhuis, Uitgeverij Marmer, ISBN 978 94 606 8146 2 (€ 15,00)

 

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven