Nieuwe titel: Een broer van ijs

Ze heeft een diepe fascinatie voor ijs en voor de poolgebieden, voor de uitgestrektheid, de ongereptheid en het leven onder extreme omstandigheden. Maar vooral voor de legendarische ontdekkingsreizen naar deze uiterste punten van de aarde.

De weidse ijsvlakten doen haar denken aan thuis. Waar haar broer alleen het topje van de ijsberg laat zien, niet de bevroren diepten daaronder. Waar de familiebanden koud zijn. Waar altijd een ijzige stilte hangt.

Net als de oude poolreizigers gaat de verteller op expeditie, in de hoop haar familie, de liefde en zichzelf te vinden. De arctische omgeving laat zich echter niet zomaar bedwingen.

Alicia Kopf is de artiestennaam van Imma Ávalos Marguès (1982). Kopf is een totaalkunstenaar: ze schrijft, maakt beeldende kunst en is videokunstenaar. Een broer van ijs, Kopfs debuutroman, werd beloond met verscheidene belangrijke prijzen in Spanje, zoals de El Ojo Crítico (de prijs voor het grootste literaire talent onder de veertig).

Boekgegevens

Alicia Kopf, Een broer van ijs, vertaling: Irene van de Mheen, 256 pagina’s (€ 19,99)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven