Nieuwe titel: De jongen die ontsnapte

Aangrijpende roman over een zigeunerjongen die zijn familie verliest in de Tweede Wereldoorlog.

Oostenrijk, 1942. De achtjarige Jakob rent op stoffen schoenen het bos in. In de ene hand houdt hij een steen geklemd, in de andere een kistje. Zijn ouders zijn zojuist voor zijn ogen neergeschoten door Duitse soldaten. Jakobs vaders was van Roma- en Jenische afkomst – een zigeuner dus. Een volk dat onder het naziregime genadeloos wordt vervolgd. Jakob overleeft, maar in zijn hart bewaart hij een verschrikkelijk geheim.

Lindsay Hawdon werkt als journalist voor diverse Engelse kranten, waaronder The Sunday Times. Daarnaast schrijft ze veel korte verhalen, waarvoor ze twee literaire prijzen in de wacht sleepte. De jongen die ontsnapte is haar romandebuut. Het is een aangrijpende, gelaagde roman over een zigeunergezin dat omkomt in de Tweede Wereldoorlog, op de oudste jongen na.

Hawdon

Boekgegevens

Lindsay Hawdon,De jongen die ontsnapte, Uitgeverij Luitingh Sijthoff, ISBN 978 90 245 6584 9 (€ 17,99)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven