Nieuwe titel: Antonia

Antonia houdt van zingen. Eigenlijk is ze de Bianca Castafiore van het bos. Als ze haar stem in alle vroegte laat schallen, kreunen de dieren.Ze komen weliswaar hun nest uit, maar zouden Antonia’s keeltje het liefst omdraaien.

Op een dag krijgt Antonia er genoeg van en gaat ze ervandoor. Pas dan merken de dieren wat ze missen. Ze worden niet op tijd wakker en ergens – ergens – missen ze zelfs dat luide gekweel.
Als Antonia in vermomming terugkeert, hoort ze de dieren alle lof over haar zingen en besluit ze te blijven. Om de volgende ochtend haar aanwezigheid weer luidkeels te laten blijken…

Op 5 december is niet alleen de goedheiligman jarig. Anke de Vries zag op die dag ook het licht – dit jaar tachtig jaar geleden. Om dat te vieren, maakte Piet Grobler, meester in de vogeltjes, een extra kleurig prentenboek van het nooit eerder gepubliceerde verhaal Antonia.

9789047708513

Boekgegevens

Anke de Vries met illustraties van Piet Grobler, Antonia, Uitgeverij Lemniscaat, 32 pagina’s, ISBN 978 90 477 0851 3 (€ 13,95)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven