Nieuwe titel: 1666

Het gaat de Londenaren niet voor de wind in 1666. Een grote brand legt de stad in as, er is een pestepidemie uitgebroken en Engeland is de grote verliezer van de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog.

Historica en televisiemaker Rebecca Rideal laat in haar levendige boek zien dat tegenslag ook een spectaculair nieuw begin kan betekenen. De rampspoed vormde de basis voor creatieve, wetenschappelijke en politieke ontwikkelingen die Groot-Brittannië tot een wereldmacht zouden maken. Voorbeelden van creatievelingen zijn er genoeg. Isaac Newton doet ontdekkingen op het gebied van de zwaartekracht, John Milton voltooit zijn gedicht Paradise Lost en de architect Christopher Wren ontwerpt gebouwen in een nieuwe stad.

9789000349487-600-0

Boekgegevens

Rebecca Rideal, 1666. Pest, hellevuur en de Engels-Nederlandse oorlogen, vertaling: Fred Reurs, Uitgeverij Het Spectrum, 304 pagina’s, ISBN 978 90 003 4948 7 (€ 24,99)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven