Like-en-win-actie: Hugo Claus, de jonge jaren

De Boekenkrant geeft op Facebook vijf exemplaren weg van Hugo Claus, de jonge jaren. In deze biografie bespreekt Georges Wildemeersch de jeugdjaren van Hugo Claus tussen 1942 en 1949.

Hugo Claus (1929-2008) was een van de belangrijkste en zeker een van de meest iconische Vlaamse schrijvers van de afgelopen eeuw. Hij heeft ons een rijk geschakeerd en royaal bemeten oeuvre nagelaten. In deze uiterst grondig opgebouwde biografie worden de jeugdjaren van Hugo Claus tussen 1942 en 1949 beschreven. Het bestrijkt in grote trekken dezelfde jaren als de autobiografisch geïnspireerde roman Het verdriet van België. Wat beide, leven en werk, gemeen hebben, is de indrukwekkende ervaring die de Tweede Wereldoorlog voor de puber is geweest. Met deze meesterlijke en verrassende reconstructie van Claus’ jonge jaren naderen we iets dichter waar het in zijn wereld echt over gaat.

Wil je kans maken op het boek? Ga naar onze Facebook-pagina, like ons bericht over de actie en mail je adresgegevens naar redactie@boekenkrant.com met als onderwerp ‘Hugo Claus’. Je kunt meedoen tot en met dinsdag 8 december, 16.00 uur!

Disclaimer: indien de winnaar niet binnen een week reageert op de bekendmaking van de uitslag op Facebook, dan kunnen wij helaas niet garanderen dat hij of zij het boek zal ontvangen.

Hugo Claus

Boekgegevens

Georges Wildemeersch, Hugo Claus, de jonge jaren, Uitgeverij Polis, ISBN 978 94 631 0050 2 (€ 19,99)

Berichten gemaakt 5329

Eén gedachte over “Like-en-win-actie: Hugo Claus, de jonge jaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven