Laatste familielid Anne Frank overleden

Afgelopen zondag is Buddy Elias op 89-jarige leeftijd overleden. In Nederland was deze acteur vooral bekend als neef van Anne Frank en voorzitter van het Anne Frank Fonds.

Het Anne Frank Fonds maakte gisteren zijn dood bekend. Het fonds beheert, in naam van Anne Frank haar overleden vader Otto Frank, onder meer de rechten op het dagboek van het joodse meisje. Elias was het laatste levende lid van de familie die Anne persoonlijk heeft gekend.

Na de dood van Otto in 1980 nam Buddy zijn werk bij het fonds over. Toen was hij al bekend als toneel- en filmacteur in Zwitserland. Na de oorlog werkte hij lange tijd als komiek in de productie Holiday on Ice en speelde hij in vele Duitse gezelschappen. Ook in honderden film- en televisieproducties was hij te bewonderen. Veel van deze projecten gingen over de Tweede Wereldoorlog. Vorig jaar was de acteur nog te zien als rabbijn in The Monuments Men met George Clooney.

Vorig jaar was Elias nog aanwezig bij de première van de theatershow Anne. Hij noemde de voorstelling zeer indrukwekkend.

Bronnen: anp.nl, nu.nl, nrc.nl, nos.nl

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven