Kris van Steenberge wint Bronzen Uil

Kris van Steenberge heeft de Bronzen Uil gewonnen. Deze Vlaamse prijs voor het beste Nederlandstalige debuut werd dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Van Steenberge wint de prijs voor zijn boek Woesten. Hij ontvangt een bronzen beeldje van een uil en vijfduizend euro.

De jury zegt over Woesten: ‘Het is een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin verschillende personages een eigen interpretatie geven van hun zoektocht naar hun lotsbestemming.’

Van Steenberge (1963)  is een Vlaamse schrijver, toneelschrijver, regisseur en docent. Zijn boek Woesten is een historische roman die zich afspeelt aan het einde van de negentiende eeuw. Elisabeth, dochter van de smid, treedt in de echt met de jonge arts Guillaume Duponselle. Het zal geen gelukkig huwelijk worden. Als Elisabeth acht maanden later van een tweeling bevalt, blijkt de eerstgeborene een prachtige zoon, Valentijn. Het tweede kind is zo mismaakt dat Guillaume weigert hem een naam te geven. Toch blijft Nameloos in leven. Omdat hij zijn vader en al de dorpelingen doet huiveren, gaat Nameloos gesluierd door het leven. Dan doet de Eerste Wereldoorlog zijn intrede.

Benieuwd geworden? Bekijk hier de trailer van zijn boek.

Bron: nrc.nl / krisvansteenberge.be

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven