Iris Brunia genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2013

De dichters Iris Brunia, Henk Ester, Bernke Klein Zandvoort en Kira Wuck ontvangen een nominatie voor de C. Buddingh’-prijs, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het afgelopen jaar.

De bundels van de vier dichters werden door de jury, bestaande uit dichter Anneke Brassinga, directeur van Poëziecentrum Gent Carl de Strycker en vertaler Karol Lesman, uit de in totaal vijfentwintig ingestuurde debuutbundels geselecteerd.

De C. Buddingh’-prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie is een initiatief van Poetry International en wordt sinds 1988 uitgereikt aan de schrijver van het beste poëziedebuut van het voorgaande jaar. In het verleden kende de prijs winnaars als Anna Enquist, Michaël Zeeman, Tonnus Oosterhoff, Joke van Leeuwen en Mark Boog, die na hun debuut allen uitgroeide tot dichters van naam. Recente winnaars zijn Mischa Andriessen, Delphine Lecompte, Lieke Marsman en Ellen Deckwitz. Aan de C. Buddingh’-prijs is een geldbedrag van € 1.200,- verbonden. De prijsuitreiking vindt ieder jaar plaats tijdens het Poetry International Festival Rotterdam.

[quote]De C. Buddingh’-prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie is een initiatief van Poetry International en wordt sinds 1988 uitgereikt aan de schrijver van het beste poëziedebuut van het voorgaande jaar.[/quote]

www.poetry.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven