Handboek voor de superheld

Kun je vliegen, met je vingers water bevriezen of vrachtwagens optillen? Dan heb je waarschijnlijk Superkrachten – en is Superhelden lusten geen spruitjes hét handboek voor jou.

Superhelden IIIn dit boek leert Superheld Fosfo je alles over het superheldendom. Ontdek welke Superkrachten, Superhelden en Superschurken er bestaan. Wist je bijvoorbeeld dat er in India een Superheld is met een leeuwenkop? En dat er in Amerika een Superheldin is die wasp Girl heet? Ook neemt Fosfo je mee op een van zijn eigen missies. Daarvoor heb je wel het 3D-brilletje nodig dat je achterin het boek vindt. Zo komen Fosfo’s avonturen letterlijk op je af!
Superhelden lusten geen spruitjes werd geschreven door Sébastien Perez. Dankzij zijn grappige en absurde schrijfstijl is het moeilijk om het boek weg te leggen. Ook is het leuk dat hij regelmatig verwijst naar ‘echte’ helden uit de geschiedenis, maar ook naar heldhaftige figuren uit mythes, sagen en volksverhalen uit verschillende culturen.
Perez’ superschrijfsels zijn al briljant, maar worden nog mooier gemaakt door de tekeningen van Benjamin Lacombe. Zijn stijl doet erg denken aan reclameposters en krantenartikelen uit de jaren vijftig. Het resultaat is een kinderboek met adembenemend mooie plaatjes en onvergetelijke personages. Nu maar hopen dat Fosfo en zijn vrienden naast dit handboek ook hun eigen stripboeken krijgen…!

Illustraties uit het boek Superhelden lusten geen spuitjes door Benjamin Lacombe,© 2015 Clavis Uitgeverij, Hasselt-Amsterdam-New York, ISBN 978 90 448 1658 7.

Superhelden lusten geen spruitjes

Boekgegevens

Sebastien Perez & Benjamin Lacombe, Superhelden lusten geen spruitjes, Uitgeverij Clavis, ISBN 978 90 448 2530 2 (€ 29,95)

Deze recensie verscheen eerder in de Boekenkrant, editie oktober 2015

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven