Boekfragment: Recht

Met Recht introduceert uitgeverij Nimisa de langverwachte derde roman van Rik Raven, een op zichzelf staande fantasy-thriller die verder gaat waar haar debuut Bron ophoudt.

Ze huilde van machteloosheid en probeerde hem te trappen, maar ze kon zich bijna niet verzetten tegen de verlamming die ervoor zou zorgen dat het snel voorbij was.
De kerel kreunde en zijn tong zat in haar hals. Ze moest! Ze had geen tijd voor angst. Walgend duwde ze tegen zijn vettige voorhoofd, maar zijn vingers kriebelden weer onder haar jurk. Ze zou moeten schreeuwen, maar wie zou haar hier komen helpen?
‘Jij bent de mooiste hoer die ik in weken heb gezien,’ hijgde hij terwijl hij haar achterover op het bed duwde en zijn hoofd onder haar jurk liet verdwijnen.
Ineens was hij weg, verdwenen, geen krioelende vingers, geen hoofd onder haar jurk en de stof viel tussen haar benen neer, als in een vertraagde beeldopname.
Wat hij achterliet was een mengeling van een leer- en zweetlucht en de stank van tabak. Ongerijmd.
Met een zucht ging ze overeind zitten en keek om zich heen. In de kamer was niemand aanwezig, behalve zij, maar ze kon zweren dat de deur nog bewoog. Ze schikte haar bustier en bleef met haar handen gevouwen in haar schoot zitten. Haar hart bonsde.
Ilse was gered, dat mocht duidelijk zijn, maar hoe en door wie?
Rustig blijven, meisje, zei ze tegen zichzelf. Kalmte had haar al vaker behoed voor het nemen van ondoordachte beslissingen. Ze wist dat ze op het Dak van de Wereld was en ze keek door het raam naar de nacht. Vanaf het bed kon ze de maan niet zien. Zij was de enige van het gezelschap – op Endrezar na – die het boek Bron kende, het had gelezen en daarom de omgeving op een onwezenlijke wijze herkende. De nacht was een nacht in Masseras, zoals het land in het boek Bronheette. Het was een gevaarlijke wereld.

Recht

Boekgegevens

Rik Raven, Recht, Nimisa Publishing House, ISBN 978 94 923 0600 5 (€ 16,95)

Dit boekfragment verscheen eerder in de Boekenkrant, editie oktober 2015

Berichten gemaakt 5323

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven