Groeneveld Sociëteit Literair op 17 november met Arthur Japin!

Noteer zondag 17 november in uw agenda. Op die middag is er weer een Sociëteit Literair in Kasteel Groeneveld.

Hoofdgast van deze editie is niemand minder dan Arthur Japin. Direct vanaf zijn debuut De zwarte met het witte hart, over Ghanese jongens die naar Nederland worden gebracht, staat hij volop in de schijnwerpers. Het boek werd in elf talen vertaald en vond een groot lezerspubliek. Ook andere romans zoals Een schitterend gebrek over de eerste geliefde van de beruchte Casanova, De overgave over een Amerikaanse pioniersvrouw en Vaslav over de beroemde balletdanser Vaslav Nijinsky gooiden hoge ogen bij boekenliefhebbers. Japin won veel prijzen voor zijn werk, waaronder de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs, de Halewijn-literatuurprijs, de NS-Publieksprijs en de Libris Literatuurprijs.

groeneveld

Ook spreken we met multitalent Marjolijn van Heemstra. Ze verzorgt columns voor Trouw en nrc.next. in 2010 verscheen haar eerste dichtbundel Als Mozes had doorgevraagd. Deze bundel kwam niet alleen op papier uit, maar ook online als ‘video-dichtbundel’: Youp van ’t Hek, Ramsey Nasr, haar kapper en anderen droegen een gedicht uit de bundel voor. In 2012 zag haar eerste roman De laatste Aedema het licht. Het gaat over Loina Aedema, de laatste telg uit een oud adellijk geslacht. Ze is wees en groeit op bij haar opa in Rotterdam, zich bewust van haar familiaire geschiedenis. Wanneer ook haar opa overlijdt, moet ze een millennium familiegeschiedenis een waardige afsluiting geven.
Heemstra van Marjolijn
Marjolijn van Heemstra

De poëzie zal worden verzorgd door Thomas Möhlmann. Hij publiceerde drie bundels: De vloeibare jongen, Kranen open en recent Waar we wonen.
Thomas Mohlmann
Thomas Möhlmann

Daarnaast is er de natuurlijk de traditionele literaire quiz. Ontmoet deze inspirerende gasten, test uw boekenkennis, geniet van poëzie en vergeet niet te eten en te drinken! De locatie is het stijlvolle doch informele Kasteel Groeneveld in Baarn. De entree bedraagt tien euro per persoon, inclusief een gratis consumptie. Het programma begint om 14.00 uur. De presentatie is in handen van Roel Weerheijm.

Entree euro 10. Laat uw belangstelling weten via info@boekenkrant.com .Via dit e-mailadres kunt u ook reserveren.

Tot zondag 17 november aanstaande!

Japin man van je leven
Arthur Japin

www.arthurjapin.nl
www.kasteelgroeneveld.nl

Founder
Berichten gemaakt 87

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven