Genieten met een grote J

De stilte van de witte stad is het eerste deel van een trilogie, die zich afspeelt in Vitoria: na Bilbao en San Sebastian de derde stad van Baskenland. Hoofdrolspeler in de boeken is politie-inspecteur Unai López de Ayala – alias Kraken.

PROMOTIE – Spanning, mysterie, cultuur, geschiedenis en heel veel sfeer – dit is genieten met een grote (op z’n Spaans uitgesproken) J!

De stilte van de witte stad is het eerste deel van de trilogie, die zich afspeelt in Vitoria. De setting is zeer belangrijk voor het verhaal; zowel de architectuur, cultuur, geschiedenis, sociale setting als de legenden en folklore van de streek en stad spelen een rol in de boeken. Daarnaast vormen de drie los te lezen delen een spannend misdaadverhaal, met een vaste hoofdpersoon.

Inhoud
Tasio Ortiz de Zárate is een briljante archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden in het rustige stadje Vitoria. Hij staat op het punt voor het eerst de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen: in de  kathedraal van Vitoria wordt een jong stelletje gevonden: naakt en om het leven gekomen door bijensteken in hun keel. Niet veel later wordt in de Casa del Cordón, een bekend middeleeuws gebouw in de stad, een ander koppel vermoord.
De jonge inspecteur en proflier Unai López de Ayala – beter bekend als Kraken – wil niets liever dan meer moorden voorkomen, maar een recente tragedie in zijn eigen leven maakt het hem moeilijk om deze zaak te behandelen als alle andere. Zijn onorthodoxe werkmethode wekt ergernis bij zijn baas. De tijd begint te dringen en de dreiging wordt alsmaar sterker: wie volgt?

De trilogie van Eva García Sáenz de Urturi is in Spanje een enorm succes. Het eerste boek is gepubliceerd in 2016 en de tweede in 2017. De eerste twee delen hebben samen 800.000 exemplaren verkocht. Het derde deel kwam uit op 2 oktober (2018) en in één ochtend heeft Planeta de totale eerste oplage van 100.000 exemplaren verkocht. Dit boek is inmiddels al 8 keer herdrukt (ongeveer 250.000 exemplaren).

Boekgegevens

E. Garcia Saenz de Urturi, De stilte van de witte stad, vertaling: Elvira Veenings, Uitgeverij A.W. Bruna, 486 pagina’s (€ 15,00)

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven