Filmeditie van Elena Ferrante’s De verborgen dochter

De verborgen dochter, de bestseller van Elena Ferrante, is verfilmd. The Lost Daughter is het regiedebuut van Maggie Gyllenhaal en ging in wereldpremière op het filmfestival van Venetië in september 2021.

De film werd meteen bekroond met de prijs voor Beste Scenario. De hoofdrol wordt vertolkt door Olivia Colman, bekend van haar rol in The Crown. De verfilming van Elena Ferrantes roman zal vanaf 31 december te zien zijn op Netflix. Ter ere van deze verfilming brengt Wereldbibliotheek een nieuwe editie uit van de roman, in vertaling door Els van der Pluijm.

In De verborgen dochter volgen we hoofdpersonage Leda. Leda is nog niet zo lang geleden gescheiden, en ze voelt zich bevrijd. In de zomer huurt ze een vakantiehuisje aan zee. Van onder haar parasol op het strand kijkt ze naar het geluk van een jonge moeder, Nina, en haar dochtertje. Met bewondering maar ook met jaloezie, omdat het haar herinnert aan de moeizame verhouding met haar eigen, nu volwassen dochters die bij hun vader in Canada zijn gaan wonen. In een opwelling besluit Leda de idylle van Nina en haar dochter te vernietigen.

Elena Ferrante werd een wereldwijde literaire sensatie met haar vier Napolitaanse romans, een succesreeks waarvan in Nederland en Vlaanderen een half miljoen exemplaren zijn verkocht. De eerste twee delen daarvan, De geniale vriendin en De nieuwe achternaam, zijn inmiddels verfilmd als televisieserie.

‘Een roman over moederschap en hoe verzengend dat kan zijn, ook als je het heel graag goed wil doen. Wondermooi.’ NRC

‘Een roman van groot psychologisch raffinement en diepe symboliek.’ Neue Zürcher Zeitung

‘Een schitterende roman: subtiel en shockerend, precies en vluchtig.’La Repubblica

‘Een van de grootste romanschrijvers van onze tijd.’ The New York Times Book Review

Elena Ferrante, De verborgen dochter, vertaling: Els van der Pluijm, Uitgeverij Wereldbibliotheek, 160 pagina’s (€15,00)

Benieuwd geworden? Bestel dit boek bij uw lokale Boekenkrant-boekhandel. Kijk hier voor een overzicht.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven