Fileparkerende kinderwagens in het nijntjemuseum

In juli 2015 werd het Dick Bruna Huis officieel omgedoopt tot het nijntjemuseum. Het is een must-see voor iedereen die fan is van de beeldtaal van Dick Bruna. En natuurlijk alle peuters en kleuters die dol zijn op Bruna’s bekende konijntje. De Boekenkrant bracht een bezoekje aan het vernieuwde museum.

nijntje 2Het nijntjemuseum bevindt zich tegenover het Centraal Museum, in het hart van het prachtige centrum van Utrecht. Bij binnenkomst stap je direct de wereld van Bruna binnen. Zijn strakke heldere lijnen zijn overal in terug te vinden: in de inrichting,  de stoffering en zelfs in de belettering. Voor liefhebbers van vormgeving en huisstijlbewaking is dit een waar paradijs. Prachtig, maar een overdosis ligt op de loer. Want er is veel, heel veel te zien. En daar komen de jonge bezoekers ook nog bij. Voor kinderen tot 4 jaar is het nijntjemuseum werkelijk een paradijs, want er valt veel te spelen en te zien. Naast de honderden boekjes van Dick Bruna die je kunt bekijken zijn alle kamers helemaal in nijntjesfeer ingericht, speciaal voor de kinderen. Bordjes met de tekst ‘Let op: 1.50 meter hoog’ maakt wel duidelijk wie de doelgroep is.

Tsja: het nijntjemuseum bezoeken zonder kinderen erbij is een pittige onderneming. Voor de jeugdige bezoekers is het echter een onvergetelijke ervaring. En voor hun (groot)ouders natuurlijk, die hun kroost op deze bijzondere kinderplek een inspirerende, leerzame ervaring kunnen bezorgen.

www.nijntjemuseum.nl

Founder
Berichten gemaakt 87

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven