Familiegeheimen

In deze psychologische debuutroman van Mirjam Vriend probeert een jonge vrouw zich te ontworstelen aan de ballast van haar familie.

PROMOTIE – Genade is een verhaal van de eerste twintig jaar van hoofdpersoon Leah Soesman. Zij is gezegend met het muzikale talent van haar moeder, een begenadigd celliste. Het speelt zich af in Amsterdam, rondom het conservatorium en het concertgebouw.
Door Leah’s beloftevolle leven waart ook een spook dat depressie heet. Een onbegrijpelijke schaduw, die haar moeder en grootouders in de greep houdt. Wat is erger dan de pijnlijke dingen die je weet over je familie? De pijnlijke dingen die je níet weet. Genade.

Over Genade, zegt psychiater en bestsellerauteur Bram Bakker: ‘Een fascinerende beschrijving van familietrauma’s die generaties lang doorwerken.’

Over het boek
Het verhaal speelt zich af in de wereld van de klassieke muziek en gaat over de impact van depressie binnen een gezin, knellende familiebanden, én de kracht en schaduwzijde van  de band tussen moeder en dochter. Het boek bevat diverse autobiografische elementen. Niet alleen de muziekwereld is door haar ouders bekend terrein voor auteur Mirjam Vriend, als geen ander weet zij wat psychische pijn is. Ze groeit op met een moeder die aan depressies lijdt en ook Mirjam zelf maakt kennis met, zoals ze zelf zegt, ‘vijftig tinten zwart’. Als ervaringsdeskundige inspireert het overlevingsgevecht haar tot het schrijven van dit boek. Vanuit de overtuiging dat het accepteren van ballast in je leven essentieel is, dat het doorbreken van je karma noodzakelijk is. Deze nieuwe wending kan het heelproces op gang brengen.
De moeder van Mirjam Vriend is inmiddels overleden. In de laatste dagen van haar leven keek ze veel uit het raam. Zwijgend. Op een middag zei ze tegen Mirjam, schijnbaar vanuit het niets: ‘Zeg, luister. Ik ben tot een bepaald punt gekomen. Ik kwam niet verder. Ik hoop dat jij voorbij dat punt kunt komen.’

Over de auteur
Auteur Mirjam Vriend is de dochter van een pianiste en componist. Ze groeit op in een muzikaal milieu. Hoewel muziek tot op de dag van vandaag een belangrijke plaats in haar leven inneemt, voelt zij zich al jong aangetrokken tot acteren. Na haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht speelt ze jarenlang in diverse toneelstukken en televisieproducties. Maar ook haar interesse voor het schrijverschap wordt steeds groter. Op haar vijftigste besluit ze haar hart te volgen en haar eigen levenservaring te combineren met het verhaal van hoofdpersoon Leah in haar debuutroman Genade.

Boekgegevens

Mirjam Vriend, Genade, Uitgeverij London Books, 400 pagina’s (€ 22,50)

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven