Elena Ferrante’s De geniale vriendin

De geniale vriendin van Elena Ferrante is een prachtige roman over vrouwelijke vriendschap en rivaliteit, en een haarscherp portret van het Napels van de jaren vijftig.

‘Ferrantes intrigerende boek belicht de vele facetten van vriendschap: liefde en trouw, maar ook rivaliteit en afgunst.’ – Elle

‘Elena Ferrante gelooft dat boeken die wat te zeggen hebben, vroeg of laat lezers vinden. Laten we bewijzen dat ze gelijk heeft.’ – VPRO Gids

‘ABSOLUTE AANRADER!’ – ItaliAgenda

‘Ferrante heeft een heerlijk boek geschreven dat leest als een trein.’ – Literair  Nederland

‘Een van de meest genuanceerde portretten van vrouwelijke vriendschap van de laatste jaren.’ – Vogue

PROMO – Lila en Elena groeien samen op in een arme maar levendige wijk in Napels, waar het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier.

Elena Ferrante vertelt dit verhaal van een vriendschap die even sterk om liefde als om rivaliteit draait, met groot inlevingsvermogen en in een schitterende stijl. De geniale vriendin, een pageturner met twee kleurrijke hoofdpersonen en vol sprankelende details, speelt zich af tegen de achtergrond van het Italië van de laatste zestig jaar.

Wie Elena Ferrante is, is onbekend. Aangenomen wordt dat het een pseudoniem is. Wat haar echte naam is, hoe ze eruit ziet, waar en wanneer ze geboren is, waar ze nu woont en wat ze doet; we weten het niet. Over het geven van interviews schrijft ze in een brief aan haar Italiaanse uitgever: “Ik wil alleen op papier geïnterviewd worden, maar ook dat wil ik zoveel mogelijk tot een minimum beperken… Echte wonderen zijn die waarvan de maker onbekend blijft.”

Ferrante - De geniale vriendin

Boekgegevens

Elena Ferrante, De geniale vriendin, Uitgeverij Wereldbibliotheek, ISBN 978 90 284 2508 8 (€ 19,90) 

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven