Een toevluchtsoord voor bedreigde dieren

Opgejaagd Wild is de nieuwste actiethriller van Wouter Helders. Het is deel drie uit de serie waarin Sofie Lafleur, de sympathieke Vlaamse journaliste, een hoofdrol speelt.

PROMOTIE – Wanneer een eindoefening in de jungle van Frans-Guyana ontaardt in een gevecht met dodelijke afloop, is de militaire carrière van Sam de Wild voorbij. Als na enkele maanden de bodem van zijn spaarpot in zicht komt, is de ex-commando de wanhoop nabij. Dan krijgt Sam een kans uit duizenden: hij wordt gerekruteerd als huurling. Een goed betaalde baan, met een nobel doel. Samen met een groep elite-huurlingen moet hij een grensoverschrijdend nationaal park, een laatste toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten, beveiligen tegen stropers. Toch blijken ook hier duistere krachten aan het werk. Al snel wordt Sam gezocht voor moord en moet hij, opgejaagd door zijn voormalige collega’s, rennen voor zijn leven. Hij weet fotografe Emma Young met een leugen te overtuigen hem te helpen, maar die leugen blijkt hem, net als zijn achtervolgers, al snel in te halen …

Over de auteur
Wouter werkte jarenlang als militair journalist voor het ministerie van Defensie en bezocht in die functie verschillende uitzendgebieden. De dingen die hij zag, hoorde en meemaakte vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn thrillers zijn dan ook doorspekt met realisme en feiten, ingebed in een rijke fantasie.
Zijn debuut, Machtstrijd, haalde de shortlist van de Diamanten Kogel en won de Hebban Thriller debuutprijs. Verraad, Wouters tweede thriller, werd door ThrillZone genomineerd voor beste Nederlandstalige Thriller. Opgejaagd Wild is het derde deel uit de Sofie Lafleur-reeks.

ThrillZone: ‘Helders … is een blijvertje met internationale allure in de wereld van de Nederlandse thriller.’
Eindhovens Dagblad: ‘Wat Helders (ex-militair journalist) zelf meemaakte op missies vindt zijn weg naar zijn boeken: spanning, geweld, avontuur en couleur locale.’
Boekhandel Krings: ‘Helders steekt met kop en schouders boven veel debutanten uit. Wij kijken uit naar het vervolg.’

Boekgegevens

Wouter Helders, Opgejaagd Wild, Uitgeverij Letterrijn, 320 pagina’s, ISBN 9789491875687 (€ 17,50)

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven