Een lexicon van het Nederlandse voetbal

De polsstok van Louis van Gaal, de hondenlul van Piet Romeijn, het rolfluitje van Barry Hughes, de paal van Rob Rensenbrink, de tatoeages van Wesley Sneijder, de kopbal van Beb Bakhuys, het atoombomincident en de Oranje-koorts: Koning Voetbal biedt een unieke kijk op onze nationale voetbalwereld.

PROMOTIE – In de alfabetische rondleiding worden de hoogte- en dieptepunten behandeld van volkssport nummer één, met ironie, oog voor detail en ernst, maar ook met aandacht voor de humoristische anekdotes, rellen en controversiële uitspraken die het voetbal zo veelbesproken maken. De lemmata worden afgewisseld door diverse lijstjes, zoals een top tien van broers in Oranje, spelers met een café en scorende keepers. Ook zijn er van alle clubs die ooit in de eredivisie gespeeld hebben beschrijvingen opgenomen.
Dit rijk geïllustreerde boek is daardoor meer een prikkelend en provocerend leesboek dan een compleet naslagwerk en is veel persoonlijker dan de traditionele encyclopedieën. De auteurs tonen hun eigen blik op de voetbalwereld. Koning Voetbal is een uniek samenwerkingsverband tussen drie Haarlemse sportjournalisten van naam en faam, Paul Onkenhout (1958) van de Volkskrant, Dick Sintenie (1969) van Het Parool en freelance journalist Edwin Struis (1964).

Kijk ook op de Facebookpagina van het boek. Koop ‘m in je boekhandel of hier!

Koning Voetbal

Boekgegevens

Paul Onkenhout, Edwin Struis & Dick Sintenie, Koning Voetbal, Uitgeverij Nieuw Amsterdam, ISBN 978 90 468 1688 2 (€24,95)

Berichten gemaakt 5323

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven