Goed nieuws: gratis e-books voor jongeren tot 18 jaar

Jongeren tot 18 jaar krijgen voortaan via hun bibliotheek gratis toegang tot een selectie digitale boeken. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker ging onlangs akkoord met het voorstel daartoe van de PvdA.

Bibliotheken vragen nu nog een heffing voor de uitleen van e-books, maar de PvdA vindt gratis toegang tot studieboeken en literatuur juist belangrijk voor de ontwikkeling van jongeren. Niet alle e-books die geleend kunnen worden zullen echter gratis zijn. Het gaat voornamelijk om boeken die gebruikt worden in het onderwijs, bijvoorbeeld boeken voor de leeslijst. De Koninklijke Bibliotheek gaat een lijst samenstellen van de boeken die gratis geleend kunnen worden. Naar verwachting komen er ook een paar actuele titels op deze lijst te staan “om het lezen door jongeren aan te moedigen”.

Het idee van de ChristenUnie om een landelijke bibliotheekpas in te voeren kan ook op veel politieke bijval rekenen. Met deze pas moet het makkelijker worden om boeken te lenen buiten de eigen woonplaats. Hoe dit idee precies vorm moet krijgen, wordt nog uitgewerkt.

Bron: mustreads.nl, parool.nl, nu.nl
Bron foto:
Jorghex, Uitgesneden

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven