Boekenkrant trots op quote nieuwe boek Verbaan

We kennen Georgina Verbaan als actrice, maar ze blijkt ook een uitstekende schrijfster van columns. De Boekenkrant is trots, want een citaat uit de column van onze hoofdredacteur prijkt op de voorkant van haar nieuwe bundel.

Hoofdredacteur Anouk Abels was deze zomer te gast bij het literaire festival Überamstel in Amsterdam. Georgina Verbaan, die daar optrad was volgens haar de verrassing van de avond. Anouk schreef in de nieuwsbrief: ‘Zij las voor uit eigen werk – columns en een kort verhaal – met een uniek gevoel voor timing en humor die zo vaak ontbreekt op het literaire podium. Toen ik haar achteraf met het optreden complimenteerde, maakte ze een verlegen indruk op me. Nergens voor nodig, vond ik: zij was die dag de ster van industrieterrein Overamstel.’

Georgina Verbaan reageerde met een veelzeggende smiley op Twitter:

naamloos2

En nu is daar dus het citaat op de voorkant van het boek:

verbaan-kopie

In de bundel staan de columns die Georgina Verbaan de afgelopen drie jaar voor NRC Handelsblad schreef.  Er komen verrassende onderwerpen aan de orde, waaronder haar allereerste manager, haar kat, haar versleten bank, haar hypochondrie en haar pogingen een fatsoenlijk mens te worden.

Lees hier de column van onze hoofdredacteur terug.

verbaan

Boekgegevens

Georgina Verbaan, Loze ruimte, Uitgeverij Podium, 256 pagina’s, ISBN 978 90 445 3557 0 (€ 19,99)

 

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven