Dromen van Mr. Darcy

De Boekenkrant-redactie gaat op vakantie. We lezen een reisgids. In hoeverre worden we overgehaald om naar de betreffende bestemming af te reizen? Deze maand: Het Engeland van Jane Austen. In het voorwoord belooft auteur Karin Quint ons een ‘handig hulpmiddel voor een echte Austen-pelgrimage.’

Vakantiezin ?
In deze Austen-bijbel combineert Quint een uitgebreid overzicht van de belangrijke plaatsen uit het leven van de Britse schrijfster met de plekken die we kennen uit de bekendste Austen-verfilmingen. De beschrijvingen van statige huizen, schattige cottages en indrukwekkende kathedralen worden vervlochten met sappige details over Austen zelf. Dankzij citaten uit haar persoonlijke brieven en de fragmenten uit haar boeken komen de locaties in je hoofd tot leven. Voeg daar de foto’s van grandioze gebouwen en het ruwe Engelse landschap aan toe en je wordt zo het regency-tijdperk binnengezogen. Voor je het weet zie je jezelf innig gearmd met Mr. Darcy door het heuvellandschap wandelen. Dat je daarnaast nog wat basisinformatie over openingstijden, reizen en overnachtingen krijgt, is mooi meegenomen.

Vakantiedomper ?
Het Engeland van Austen ziet eruit als een reisgids en bevat een handjevol handige vakantietips, maar is eigenlijk toch meer een groots opgezet naslagwerk. De gretige Austen-fanaat zal ongetwijfeld de uitvoerig beschreven wandeltochten door dorpen en steden stap voor stap willen uitvoeren. Maar wie net met Austen kennis maakt, wordt wellicht wat overdonderd door de overdaad aan informatie.

Gaan we?
Quints Austen-reisgids is er echt één voor de liefhebber. Het boek voorziet je van een compleet overzicht van locaties die je als superfan toch een keer in je leven bezocht moet hebben. Ben je een wat gematigdere bewonderaar? Ook dan kun je inspiratie uit Quints boek halen voor een aantal mooie Austen-dagen tijdens een vakantie in Engeland. De lange lappen tekst mogen en kunnen de pret eigenlijk niet drukken. Laat je betoveren door de romantiek en de pracht en praal van de tijd van Pride and Prejudice: het Engeland van Austen is zeker een reisje waard.

Het Engeland van Austen

Boekgegevens

Karin Quint, Het Engeland van Jane Austen, Uitgeverij Dominicus, ISBN 978 90 257 5389 4 (€ 19,95)

Dit artikel verscheen in de Boekenkrant, editie juni 2014.

Berichten gemaakt 5324

3 gedachten over “Dromen van Mr. Darcy

  1. Als Austen “fan” heb ik helemaal geen probleem met de hoeveelheid tekst. Ik vind het juist fantastisch! Dit reisgids is echt uniek – nergens zal je zo compleet een overzicht kunnen vinden van ALLE locaties die een rol spelen in het leven en werk van Austen. En de foto’s… WAUW!!

    1. Goed om te horen, Karen! Zoals ik al zei in de recensie: voor de echte Austen-fan is het echt een prachtig kunstwerkje van een reisgids!

  2. Dit boek is zoveel meer dan een reisgids! Ik blijf het lezen en herlezen. Je ziet Jane Austen haast zelf lopen. Je waant je helemaal in die tijd. Het is een absolute must have voor Jane Austen fans, maar ook voor Engeland liefhebbers. Maar ook voor mensen die eens een fijn,mooi en goed geschreven boek willen lezen.

    En heb je het zelf al. Koop het ook eens als kadootje voor je beste vriend of vriendin.

    Aanrader !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven