Dinsdag 8 maart: Boekenkrant-leesclub over Verzonken stad

De Boekenkrant-leesclub uit december die verplaatst moest worden, vindt nu plaats op 8 maart! In deze online leesclub bespreken we de fijnzinnige roman Verzonken stad van Marta Barone. 

Met dit debuut oogstte de Italiaanse schrijfster vrijwel niets dan lofredes. Ze werd zelfs genomineerd voor de Premio Strega 2020, de belangrijkste Italiaanse literaire prijs. Opmerkelijk, tot je het boek leest: Barone ontspint een verhaal over het bizarre verleden van haar vader, door werkelijkheid en fantasie tot één wervelend tapijt te verweven.  

Marta Barone (c) Georgette-Pavanati

Na de dood van haar vader ontdekt Marta, een jonge vrouw, dat hij in de jaren zeventig lid blijkt te zijn geweest van een extreemlinkse groepering, genaamd Servire il Popolo. Hij heeft zelfs een keer in de gevangenis gezeten wegens medewerking aan een gewapende organisatie. Op slag staat haar beeld van haar vader, met wie ze een moeilijke relatie had, compleet op zijn kop. Ze begint aan een obsessieve zoektocht naar zijn verleden. 

Deze Boekenkrant-leesclub wordt geleid door hoofdredacteur Mirjam Mulder en vindt plaats op dinsdag 8 maart, van 20-21 uur, via de Teams-app. Je krijgt van tevoren een aantal vragen over het boek opgestuurd om je in te verdiepen. Lees bijvoorbeeld ook ons interview met Marta Barone terug. 

Lijkt het jou leuk om mee te doen aan deze Boekenkrant-leesclub? Meld je dan vóór 1 maart aan via redactie@boekenkrant.com. Tot dan! 

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven