deReactor online

De Reactor is bedoeld voor een breed publiek van geïnteresseerde lezers die vaak hun gading niet meer vinden in de kolommen van kranten en weekbladen. Het is een platform dat het woord geeft aan een groot aantal Vlaamse en Nederlandse recensenten van verschillende generaties, met verschillende expertises en verschillende opvattingen over literatuur en kritiek. Ervaren critici en jonge, aanstormende talenten krijgen ook de gelegenheid om op De Reactor het debat over de inhoud en de praktijk van de kritiek aan te gaan met elkaar en met het publiek.

De Reactor wil vooral het genre van de langere, diepgravende recensie een podium geven. De aandacht gaat in de eerste plaats uit naar Nederlandstalige literatuur voor volwassenen (zowel fictie als non-fictie en poëzie), vertalingen en literatuurbeschouwing. Incidenteel verschijnt er een recensie van anderstalig werk waarvan verwacht mag worden dat er op korte termijn een vertaling zal verschijnen.
Ook heruitgaven van klassieke teksten en verzamelde werken komen aan bod. Ten slotte wil De Reactor regelmatig een kritische blik laten werpen op literaire genres die maar weinig aandacht krijgen in de reguliere media. Anders dan in de kranten en weekbladen, speelt de actualiteitswaarde van de besproken publicaties en de naamsbekendheid van de auteurs een minder grote rol. In het eerste werkjaar zullen er meer dan 100 kritieken online komen te staan. Op geregelde tijdstippen wisselt De Reactor interessante recensies uit met De Leeswolf, het maandelijkse boekentijdschrift van Vlabin-vbc (zie www.deleeswolf.be).
Bron: www.dereactor.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven