De volgende editie van de Boekenkrant verschijnt op 6 september

De herfst is alweer bijna begonnen, maar gelukkig staat de Boekenkrant van september vol met leesvoer om mee binnen te blijven. We spreken bijvoorbeeld met Mark Janssen, die het prentenboek voor de Kinderboekenweek heeft gemaakt, Dromer.

Het prentenboek vertelt over Aron, die net terugkomt van school. Ze hebben het die dag gehad over wat iedereen wil worden, maar Aron weet het nog niet zo goed. Mark vertelt hoe hij op het idee kwam voor dit verhaal, en hoe hij zijn tekeningen maakt.
Ook hebben we een tippagina waar verschillende nieuwe young adult-boeken worden besproken, ter ere van de Boekenweek van Jongeren, die op 17 september begint. Lees over de bestseller graphic novel-serie Heartstopper, de bloedstollende nieuwe thriller 9/11 van Allan Gratz, en de historische roman Geheimen van het tuinhuis.
Als vooruitblik op het International Literature Festival Utrecht (ILFU) bespreken we onder andere de twee nieuwste boeken van gastspreker Édouard Louis, Strijd en metamorfose van een vrouw en Ze hebben mijn vader vermoord. Twee autobiografische novelles over respectievelijk zijn moeder en zijn vader. Ook spreken we met de Australische Charlotte Wood over haar veelgeprezen roman ‘Het weekend’, over een vriendinnengroep van vier vrouwen van in de zeventig, die uit elkaar dreigt te vallen als één van hen overlijdt.
Op de spanningspagina’s spreken we met de Duitse schrijver Marc Raabe. In Sleutel 17 schrijft hij over een mysterieuze moord, en de detective wiens verleden hieraan verbonden is. Ook bekijken we of Billy Summers, het nieuwste boek van thrillerkoning Stephen King, weer een echte aanrader is.
In Alle problemen begonnen met Riebeeck onderzoekt Niels Posthumus hoe de koloniale geschiedenis van Nederland en Zuid-Afrika in elkaar zit. Toch liever lichtere kost? In Ceviche vind je allerlei recepten van het razend populaire Amsterdamse restaurant Sjefietshe. Eet smakelijk!

Voor meer informatie, adverteren, abonnementen of structurele samenwerking kunt u contact opnemen met verkoop@boekenkrant.com of bellen met +31302231718

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven