De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 6 september

De kinderboekenweek komt eraan! Dat zie je natuurlijk terug in de Boekenkrant met een interview met Mylo Freeman, auteur van het Kinderboekenweek-prentenboek Tweeling. Ook blazen we de bijlage BKJunior nieuw leven in, waar je Arend van Dam en Anne Stalinski terugvindt over het Kinderboekenweekgeschenk De diamant van Banjarmasin.

En verder: 

  • Recenseren we het nieuwste boek van Ali Smith. Zomer maakt het jaargetijdenkwartet compleet. We interviewen Pieter Waterdrinker over De rat van Amsterdam, over een man die vanuit zijn gevangeniscel over zijn leven vertelt. Ook besteden we aandacht aan een verborgen pareltje: De lentetuin van Tomoka Shibasaki, over de laatste bewoners van een gebouw in Tokio dat rijp is voor de sloop.
  • Op de spanningspagina’s komt Fiftyfifty van Stevve Cavanagh. Twee zussen beschuldigen elkaar van de moord op hun vader. Wie liegt? In Slapeloos van Romy Hausmann wordt de jonge Nadja door verkeerd bewijsmateriaal als moordenaar aangemerkt. De echte moordenaar maakt hierbij handig gebruik van haar verleden.    
  • In de categorie jeugd lees je een recensie over Het pungelhuis. Annet Huizing schrijft over Ole die erachter komt dat niemand hem heeft verteld dat hij een opa had. Ook recenseren we Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson. Pip neemt een afgesloten moordzaak uit haar dorp als onderwerp voor haar profielwerkstuk, met grote gevolgen.
  • Voor non-fictieliefhebbers hebben we ook diverse boeken. Elke tijd zijn gekte, over geestelijke verwarring door de eeuwen heen; voor sporters is er Stoempers van de kasseien. Ook kijken we achter vele deuren in Voordeuren van Amsterdam. Stadsfotograaf Thomas Schlijper fotografeerde de bijzonderste deuren en straten. Voor ieder wat wils.

Voor meer informatie, adverteren, abonnementen of structurele samenwerking kunt u contact opnemen met verkoop@boekenkrant.com of bellen met +31302231718

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven