De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 4 november

Het einde van het jaar is een tijd voor reflectie. Deze november spreken we onder andere met Jonathan Safran Foer, die ons vertelt over de angstaanjagende gevolgen van de veehouderij op het klimaat en ons een concreet advies geeft om daar iets tegen te doen.

Daarnaast bespreken we de roman Pels van Jeroen Siebelink, waarin een man zijn compassie voor dieren probeert te rijmen met zijn vaders pelsdierenfokkerij. Dat dit een oud thema is wordt aangetoond door de nieuwe uitgave van George Orwells klassieker Animal Farm, nu in de vorm van een graphic novel. Daarnaast vertelt Oek de Jong ons over zijn nieuwe, duistere roman, Zwarte schuur.
Op de spanningspagina’s spreken we met Rob Hart, wiens thriller Cloud Inc. door zijn nachtmerrieachtige visie op onze toekomst wel met Orwells werken wordt vergeleken. Even verontrustend is de spannende verhalenbundel Wat er van ons wordt verwacht van Ted Chiang, die sciencefiction tot een kunst weet te verheffen.
De wereld van kinder- en jeugdboeken vloeit over van de populaire boekenseries. Daarom tippen wij deze maand de nieuwe vervolgdelen of series waar wij het meest naar uitkijken.
Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is Sinterklaas alweer in het land. Natuurlijk komen er veel leuke sinterklaasboeken uit voor de allerkleinsten, maar dit keer lichten wij een boek uit voor de wat oudere kinderen die zich vragen stellen als: Waarom zetten we eigenlijk onze schoen voor een man die op een stoomboot arriveert?

Voor meer informatie, adverteren, abonnementen of structurele samenwerking kunt u contact opnemen met verkoop@boekenkrant.com of bellen met +31302231718.

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven