De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 3 juli

In de juli-editie van de Boekenkrant zindert de zomer volop door met heerlijke romans die zo mee in je koffer kunnen. Zo bespreken we Dat beloof ik, de nieuwe roman van Roxane van Iperen. Hij vertelt over de twaalfjarige M. die haar heil zoekt in de natuur.

Ook bespreken we drie feelgood-romans die perfect zijn als lichte snack voor op het strand. In De tweede kans zorgt een autobotsing voor een grote wending in haar leven, In Duinroos reizen we af naar het pittoreske Somerset en in Het Cassandra Complex komt de hoofdpersoon erachter dat ze kan terugreizen in de tijd. Natuurlijk met de nodige romantiek! Verder doen we verslag van de lezing op Border Kitchen van Ilja Leonard Pfeijffer over zijn nieuwe boek, Alkibiades. Een monumentale, historische roman over het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. 

Meer zin in spanning? We gaan in gesprek met Lex Noteboom over zijn veelbelovende debuut De Man met Duizend Gezichten, waarbij hij ook een 8-delige audiodramapodcast maakte. Ook bijzonder is Hoe vermoord ik mijn familie? van Bella Mackie, over een jonge vrouw die meerdere mensen heeft vermoord, maar nu in de gevangenis zit voor een moord die ze níét heeft gepleegd.

Voor de jonge lezers duiken we in de graphic novel-versie van de YA-klassieker Speak van Laurie Halse Anderson. Hierin leert Melinda door een kunstproject een lastige gebeurtenis te verwerken en weer voor zichzelf op te komen. Ook bespreken we Nic Blake en de verdwenen Msaidizi van Angie Thomas. Het is het begin van een fantasy-reeks over Nic Blake, die niets liever wil dan een machtige Manifestor worden, net als haar vader.

1 juli is Keti Koti, de dag waarop we de afschaffing van de slavernij herdenken – dit jaar 150 jaar geleden! Janice Deul vertelt in Keti Koti waarom deze dag zo belangrijk is. Zou jij ook weleens aan Heel Holland Bakt willen meedoen? Probeer deze zomer vast je skills uit met Heel Holland Bakt Vegan van Enzo Pérès-Labourdette. Veel plezier!

Berichten gemaakt 5317

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven