De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 1 oktober

Op 1 oktober verschijnt er weer een gloednieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKGeschiedenis. Deze special zal helemaal in het teken staan van het thema van de Maand van de Geschiedenis: ‘Opstand’.

Ook in de Boekenkrant is er aandacht voor de Maand van de Geschiedenis. Zo spreken we met Nelleke Noordervliet over het essay dat ze voor de Maand schreef, getiteld Door met de strijd. Daarnaast bespreken we Herinneringen aan een verloren wereld, waarin de Joodse kunstenaarsdochter Alba Arikha openhartig schrijft over het Parijs van de jaren tachtig waarin ze opgroeit, en brengen we verslag uit van een bijeenkomst van de jonge jury van de Thea Beckmanprijs voor het beste historische jeugdboek.
Op de literatuurpagina’s vertelt Marente de Moor over haar nieuwe roman Foon, ‘een pleidooi voor het raadsel’. Verder tippen we niet alleen boekverfilmingen die u dit najaar gezien moet hebben, maar ook literatuur afkomstig uit allerlei uithoeken van de wereld.
Voor de spanningspagina’s hebben we de kans om Søren Sveistrup het hemd van zijn  lijf te vragen over zijn debuutroman Oktober. De naam zegt u misschien niet meteen iets, maar de Deen is vooral bekend als de bedenker van de populaire thrillerserie The Killing. Ook spreken we met Japke-d. Bouma naar aanleiding van haar nieuwe boek over alles wat met taal te maken heeft, en treft u op de strippagina’s een recensie van Totem, een beeldverhaal over verlies en het einde van de kindertijd.

Voor meer informatie, adverteren, abonnementen of structurele samenwerking kunt u contact opnemen met verkoop@boekenkrant.com of bellen met +31302231718.

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven