De boekhandels zijn weer open!

Woensdag konden alle niet-essentiële winkels hun deuren weer openstellen voor klanten zonder afspraak, ook de boekenwinkels. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, daarom hebben veel boekhandels er een klein feestje van gemaakt. Een aantal is symbolisch ‘heropend’ door schrijvers. We hebben een paar van deze heropeningen op een rij gezet.

Boekhandel De Vries Van Stockum
Lex Paleaux, die vorig jaar debuteerde met de roman Winterwater, opende boekhandel De Vries Van Stockum.

‘Wij zijn ontzettend blij, maar we zijn ons ook bewust van de omstandigheden. We hebben een creatieve manier bedacht om ook de rest van deze week voorzichtig de bloemetjes buiten te zetten’ aldus directeur Jetje de Vries.

Boekhandel Jaspers
In Badhoevedorp werd Boekhandel Jaspers symbolische heropend door Murat Isik. De boekhandel is blij dat de klanten eindelijk weer gewoon naar binnen mogen.

Boekhandel Roodbeen
werd heropend door Jaap Scholten. Ook hier werden de klanten gemist. Dat laten ze weten op social media:’ wat zijn we blij met jullie, als trouwe boekenliefhebbers. We hebben de gezelligheid zeker gemist, dus voel je ook welkom om gewoon weer even lekker een praatje te maken.’

Fotocredits: Kees van den Heuvel

Broese Boekverkopers
Schrijver Rob van Scheers was in Utrecht en signeerde na de opening zijn boek Utregse toestanden.

Boekhandel Dominicanen
In Maastricht is aan alles gedacht, er was zelfs muziek en confetti. Kinderboekenauteur Li lefébure had de eer om deze boekhandel te openen.

Scheltema Boekverkopers
Simone van der Vlugt, vooral bekend van haar thrillers, opende Boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bron: Twitter

Boekhandel Savannah Bay
Deze Utrechtse boekhandel liet de winkel heropenen door Manon Uphoff. Daarna was het nog niet afgelopen. Ook de ‘huisdichter’ van Savannah Bay, Ingmar Heytze, kwam langs om een gedicht voor te dragen.

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven