Boekhandel Lovink: Etalage-shoppen

Elke maand bezoeken we een van de vele mooie Boekenkrant-boekhandels die ons taalgebied rijk is. Deze maand spraken we met het team van Boekhandel Lovink in Lochem. 

Van buiten karakteristiek, van binnen smal, gezellig en een beetje rommelig, maar met een zeer uitgebreide collectie titels. Dat is boekhandel Lovink, te vinden in de historische binnenstad van Lochem. De klanten kunnen de laatste tijd vanwege de coronamaatregelen helaas niet meer in groten getale binnenkomen, maar Erna, Jeanet, Marleen of Martine helpen je nog steeds graag dat ene boek te vinden, ook als je nog niet weet welk boek dat is. Het contact met de klant is voor hen belangrijk, en in deze tijden betekent dat veel telefonisch contact. Ook via de webshop kunnen uiteraard alle boeken besteld worden.  
Gelukkig wordt Lovink door de bewoners van Lochem en omstreken een zeer wam hart toegedragen. En dat is nu heel goed te merken. ‘Waar wij ontzettend blij mee zijn, is dat onze klanten massaal boeken bij ons blijven bestellen, die we vervolgens met een grote groep vrijwillige koeriers bij hen bezorgen, vaak al dezelfde dag. En dat in een ruim gebied ook ver buiten Lochem.’ Er is voor gekozen om de winkel slechts beperkt weer open te stellen, omdat het systeem met de koeriers uitstekend werkt. De etalage is nu het meest functionele deel van de winkel. ‘We verkopen menig boek en puzzel via de telefoon, terwijl de klant voor de etalage staat. Ook grijpen wij alle activiteiten aan die landelijk georganiseerd worden aan om onszelf over het voetlicht te brengen, zoals eerder dit jaar met de tuinvogeltelling. Alle vogels die in Nederland te zien zijn, waren bij ons te spotten, alleen al door simpelweg voor de winkel te gaan staan.’ Deze boekhandel is dus niet alleen voor boekenliefhebbers! 

Dit artikel verscheen eerder in de Boekenkrant, editie april 2021. 

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven