Chris Evenhuis bij Galerie Dessins

Galerie Dessins is een platform van en voor liefhebbers van de ‘Strip Kunst’. De primaire focus ligt op de promotie van deze kunstvorm. Secundaire doel is om deze kunst bereikbaar te maken voor iedereen. Hoe groot zijn of haar budget ook is.

2Galerie Dessins heeft op dit moment uniek materiaal van Chris Evenhuis in de galerie. Chris Evenhuis werd geboren in 1978 en is werkzaam als striptekenaar, conceptartist en illustrator. Tijdens zijn studie Milieuwetenschappen en Biologie kwam hij in aanraking met de stripwereld, door als illustrator en striptekenaar te werken voor onder andere The Darkness voor Top Cow. Chris werkte een jaar in de milieu ‘scene’, maar ging daarna aan de slag als conceptontwerper voor computergames.

In 2009 maakte hij definitief de overstap naar fulltime striptekenaar en illustrator. In dat jaar startte ook zijn samenwerking met scenarist Kid Toussaint met wie hij in 2010 het eerste deel van Snooze publiceerde op de Franstalig stripmarkt (uitgegeven door Clair de Lune). Een jaar later verscheen het tweede deel. Bij Editions Joker/HZ zetten Toussaint en Chris hun samenwerking voort met Notorious Circus.3

Chris maakte voor Galerie Dessins een prachtige zesluik: unieke tekeningen met als thema ‘film noir’. In de galerieshop zijn deze originele tekeningen beschikbaar. Voor mensen met een minder groot budget heeft Galerie Dessins, in zeer beperkte oplage complete portfolio’s gemaakt.

Kijk eens rond op www.galeriedessins.com, want er zijn nog meer unieke kunstwerken te bezichtigen. Op het digitale platform is onder andere werk van Erik Kriek, Hans van Oudenaarden, Jorg de Vos, Jan Bosschaert te vinden.

4Galerie Dessins is ook op twitter en facebook te vinden. Mailen kan via info@galeriedessins.com. 

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven