Eerste kinderboek over roken

Mij pak je niet is een spannende roman over de gevaren van roken en de gewetenloze tabaksindustrie voor lezers vanaf 13 jaar.

Het boek vertelt het verhaal over Thomas, zoon van de directeur van een tabaksgigant. Zijn vader heeft zijn hele leven al voor hem gepland, maar Thomas zelf zou liever een opleiding doen om games te ontwerpen. Floor heeft het minder getroffen: haar vader is vertrokken en haar moeder heeft longkanker. Als hun vrienden Pip en Roy ten strijde trekken tegen de tabaksindustrie worden ook Thomas en Floor meegesleept. Zijn de gevolgen te overzien?

Auteur Martine Glaser overhandigde het eerste exemplaar van haar boek Mij pak je niet aan longarts Wanda de Kanter, een van de belangrijkste strijders tegen de tabaksindustrie in Nederland. Dit gebeurde tijdens een presentatie van Wanda de Kanter in het Antoni van Leeuwenhoek. Bij deze presentatie waren ruim vijftig brugklasleerlingen die het boek aangeboden kregen van Martine Glaser en Longkanker Nederland. De leerlingen kwamen bij elkaar om de verhalen te horen van Wanda de Kanter én van twee longkankerpatiënten die allebei op jonge leeftijd zijn gaan roken.

Boekgegevens

Martine Glaser, Mij pak je niet, Clavis Uitgeverij, ISBN 9789044834659, 219 pagina’s (€ 16,95)
www.clavisbooks.com

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven