Nieuwe titel: Camouflage en Kenmerken

Uitgeverij Geromy is gespecialiseerd in boeken over ons luchtvaarthistorisch erfgoed. Voor de echte liefhebber dus! Camouflage en kenmerken neemt u mee in de kleurrijke geschiedenis van het 36-jarig bestaan van de enige onafhankelijke koloniale vliegafdeling in Azië en de wereld. Een boek dat aanbevolen wordt voor de veeleisende modelbouwer en geïnteresseerde in de Nederlands-Indische luchtvaartgeschiedenis.

Vanaf de pioniers na de oprichting in 1914 in hun gele Glen L. Martin hydroplanes, het kleurverschieten van Khaki en vredig geel/blauw van het interbellum naar de oorlogstinten van de Tweede Wereldoorlog, het wit van de Japanse RAPWI-vloot in 1945 en de politionele inzet van legendarische typen als de C-47; P-51, P-40, Spitfire en B-25 tijdens de dekolonisatieproces en leidend tot de overdracht aan de Republiek Indonesië in 1950.

Aandacht krijgen de gevolgen van de val van Java zoals het door Japan buitgemaakt materieel, de inzet van naar Australië uitgeweken vliegtuigen door de USAFIA en RAAF en de oprichting en inzet van de RNMFS en de Nederlands-Indische squadrons. In circa 450 pagina’s met meer dan 650 veelal unieke foto’s uit persoonlijke albums en een kleine 200 illustraties in de vorm van kenmerken, squadronemblemen, camouflagepatronen, zij aanzichten et cetera, wordt de tijdslijn van 36 jaar militaire luchtvaart in de tropen in beeld gebracht. Voor de kleurenaanduidingen is aangesloten op het systeem van de Federal Standard en wordt voor de veeleisende modelbouwers verwezen naar beschikbare modelbouwverven.

De auteur-historicus Max Schep (1959) is al meer dan 40 jaar actief met het vastleggen van de fascinerende geschiedenis van de militaire luchtvaart in de voormalige kolonie Nederlands-Indië. Als deskundige verleende hij zijn medewerking aan meerdere publicaties en is een vraagbank voor de kinderen van oud Indiëgangers. Als lid van de Dutch Colour Group was hij in de jaren negentig één van de auteurs van “Camouflage en Kentekens op vliegtuigen van de Nederlandse Strijdkrachten”.

Max Schep, Camouflage en Kenmerken, Uitgeverij Geromy, 464 pagina’s (€ 67,95)

Voor meer informatie, klik hier.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven