Boekhandel ’t Spui: Bruisend hart

Elke maand bezoeken we een van de vele mooie Boekenkrant-boekhandels die ons taalgebied rijk is. Deze maand gingen we langs in hartje Vlissingen, waar aan de Oude Markt Boekhandel ’t Spui gevestigd is. 

Boekhandel ’t Spui is een bruisende winkel die inwoners, vakantiegangers en andere boekenliefhebbers aantrekt. Eigenaar Margreet de Haan bestiert de zaak met Gerda, Agnes en Erik en een heleboel boekenliefde. ’t Spui is gevestigd in de voormalige bibliotheek en dat is terug te zien in het pand: er is een extra ingang waardoor je direct een grote ruimte met leestafel binnenstapt. Hier worden dan ook regelmatig lezingen en evenementen georganiseerd. Verder is er in het assortiment voor ieder wat wils: literatuur, andere talen, boeken over Zeeland en scheepvaart, een grote kinderhoek, kookboeken en meerdere kaartenmolens die je niet snel elders tegenkomt. Wat boekhandel ’t Spui kenmerkt zijn de bladwijzers met mascotte Mr. Lester, de lampen die speciaal in Engeland worden besteld en de vele grappige boekengadgets. Het is er allemaal: van kussentjes tot sleutelhangers gebaseerd op boekpersonages. Als je genoeg rondgekeken hebt, kun je er op de bank neerploffen met de Boekenkrant en een muziekje. 

Dennis Lunenborg is vaste gast in ’t Spui en vertelt er graag over: ‘Het is een sfeervolle winkel waar de warmte en liefde voor boeken en mensen je tegemoet stroomt. De persoonlijke benadering is hartverwarmend en altijd zeer gezellig.  De mooiste boekentip kreeg ik een tijdje geleden van Margreet. Zij attendeerde me op de illustrator en schrijver Charlie Mackesy en raadde me het boek De jongen, de mol, de vos en het paard aan als must-read. Een schot in de roos! Het is een enorm inspirerend boek, waar ik bijna dagelijks in kijk. Elke bladzijde heeft zo’n diepzinnige boodschap, je wordt echt aan het denken gezet.’ 

Dit artikel verscheen eerder in de Boekenkrant, editie september 2020. 

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven