Brit brengt bibliotheekboek na 63 jaar weer terug

Het is iedereen wel eens overkomen: je leent een boek uit de bibliotheek en vergeet het vervolgens terug te brengen. Een lid van de bibliotheek in de Engelse stad Rugby maakte het echter wel heel bont. Afgelopen week bracht hij De avonturen van Pinokkio terug naar de bibliotheek, nadat hij het daar 63 jaar geleden vandaan had meegenomen!

De avonturen van Pinokkio van Carlo Collodi, dat gaat over een marionet wiens neus begint te groeien wanneer hij liegt, had eigenlijk op oudejaarsdag 1950 al teruggebracht moeten worden. Het boek werd echter vorige week pas ingeleverd tijdens een achtdaagse periode waarin boetes tijdelijk vervielen. De bibliotheek hanteert een maximumboete van € 6,35, maar zonder deze bovengrens had de Brit zo’n vijfduizend euro af moeten rekenen.

De avonturen van Pinokkio heeft hiermee echter niet het Britse record gebroken van te laat ingeleverd bibliotheekboek, want dat staat nog steeds op naam van Good Words for 1888, dat in december 2011 na maar liefst 123 jaar werd teruggebracht.

Bron: bbc.co.uk

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven