Veelzijdigheid troef op Poetry

Volop nieuwe dichters ontdekken en inspiratie opdoen, dat kan tijdens het 47e Poetry International Festival Rotterdam. Dichters van alle continenten, verrassende specials, interview en debat in het Poëziecafé, masterclasses en crossovers van poëzie met film, kunst, muziek en dit jaar ook strips. Profiteer van € 5,- korting op de entree.

PROMOTIE – Met € 5,- korting per persoon naar Poetry? Ga naar www.poetry.nl, kies uw favoriete festivaldag of –dagen en gebruik bij betaling de code poetry5 voor € 5,- korting per kaart. De korting is alleen geldig op dagkaarten van € 15,- op 8, 9, 10 en 11 juni.

thumbnail_Grafische gedichten - Lies van Gasse en Tsead Bruinja - Uitblinken (fragment)God die vrouwen door een rietje drinkt, de alles-komt-goed-man van ijzer, een privé-leger van deftige zombies en Sean Penn die straalverliefd door het bos rent, wat komt er niet voorbij op het 47e Poetry International Festival. Van 7 tot en met 11 juni kan poëzie-minnend Nederland weer volop nieuwe dichters ontdekken en inspiratie opdoen tijdens het 47ePoetry International Festival Rotterdam, het oudste en grootste poëziefestival van het land. Na de opening NEWSPEAK op 7 juni in de Rotterdamse Schouwburg, verhuist het festival naar het sfeervolle Ro Theater. Daar en in en om de bruisende Witte de Withstraat bent u getuige van de mooiste lezingen van dichters van alle continenten, verrassende specials, interview en debat in het dagelijkse gratis Poëziecafé, masterclasses en crossovers van poëzie met film, kunst, muziek en dit jaar ook strips.

Het festivalthema is NEWSPEAK. Hoe gaan dichters om met ideologisch vervuilde taal en besmette woorden als gevolg van framing. ‘Minder! Minder! Minder! En wat doet de dichter met nieuwe taal, Urban Language, ontstaan door globalisering, digitalisering en migratie, slang doorspekt met citaten uit social media, film-, muziek- en clipcultuur? Met de dichters, uitgelezen gasten en publiek gaat Poetry International op zoek.

thumbnail_harkaitzz Cano - PIFR 2015FESTIVALTIPS
De veelkleurige voordrachten van de dichters vormen het hart van het festival. Daarnaast licht het festival in speciale programma’s bijzondere poëzie en belangrijke dichters uit. Elke festivalavond zijn er meerdere specials en poëzielezingen te zien. Daarnaast zijn er bijzondere lezingen in Hotel Bazaar, in Trompenburg Tuinen en Arboretum en in de 20 galeries die meedoen aan de Language & Art Gallery Tour.

UITGELICHT
Remco Campert en bp Nichol – Poëzie en film
Op woensdag 8 juni presenteert Poetry International twee filmprogramma’s over bijzondere dichters. Filmmaker John Albert Jansen werkt aan een documentaire over Remco Campert, samen met cameraman en tevens Camperts stiefzoon Jeroen Wolf. Vanavond ziet u de eerste beelden van deze dicht op de huid gedraaide film over een van Nederlands meest geliefde schrijvers en dichters. Aansluitend is The Collected Works te zien, een speels filmportret van Justin Stephenson over de Canadese dichter bp Nichol, pionier in de concrete poëzie, digital poetry en sound poetry.

C. Buddingh’-Prijs 2016
Wie schreef het beste poëziedebuut en wint de C. Buddingh’-Prijs? De genomineerden Mathijs Gomperts, Jonathan Griffioen, Sebastiene Postma en Marieke Rijneveld kijken uit naar de spannende ontknoping, op 9 juni op het festival.

Poëzie en strips, poëzie als hoorspel
Op 10 juni wordt de uitgave DUPLEX Grafische gedichten gepresenteerd op het festival. Dichters en striptekenaars werkten nauw samen aan nieuwe gedichten in stripvorm. ‘Geen plaatjes bij praatjes’ maar origineel nieuw werk. De Russische festivaldichter Andrej Sen-Senkov werkt met Rotterdamse geluidskunstenaars aan een poëtisch hoorspel dat ook op 10 juni in première gaat.

Masterclass van de Dichter des Vaderlands
Op de overvolle slotdag kunt u poëzie leren lezen van Dichter des Vaderlands Anne Vegter, bezingen Rodaan Al-Galidi en Micha Wertheim de kracht van de poëzie in de VPRO Academy en onderzoekt NeuParleNuevo de invloed van Urvan Language op de poëzie. Met I am With You in Rockland zwaait Poetry International dichters en publiek van dit 47e festival uit met Corrie van Binsbergen en Maud Vanhauwaert als speciale gasten.

5e Language & Art Gallery Tour
Met meer dan 20 Rotterdamse galeries en kunstinstellingen presenteert Poetry International tijdens het festival de vijfde Language & Art Gallery Tour. Verspreid over de stad toont de tour werk van beeldend kunstenaars voor wie taal, het woord en de poëzie een belangrijke inspiratiebron is of deel uitmaakt van hun verrassende werk. Kris kras door Rotterdam, te voet of op de fiets, op zoek naar talige installaties, schilderijen, illustraties, kunstenaarsboeken en taalexperimenten van gerenommeerde kunstenaars en aanstormend talent. In de galeries vinden voordrachten en performances plaats bij de exposities. Gratis Guided Tours – 8 t/m 11 juni / Opening in de Kunsthal – 5 juni

Kijk op www.poetry.nl voor informatie over alle dichters, het festivalprogramma en kaarten.

Meer Informatie: http://bit.ly/1Pcdvt3

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven