Boekpresentatie Zwarte vogel

Onze collega op de redactie van de Militaire Courant en Boekenkrant Niels Roelen is naast de werkzaamheden voor deze uitgaves schrijver. Het afgelopen jaar hoorden we af en toe over zijn vorderingen aan het boek Zwarte vogel. 17 juni 2021 was het dan zover: Zwarte vogel vloog de wereld in.

De genodigden, die allemaal de eigenschap hadden ‘vriend van Niels te zijn’, verzamelden zich voor een bijzondere boekpresentatie bij het erevlot van de roeiverenigingen aan de Amsterdamse Bosbaan. Daar kwam Niels met zijn vroegere roeimeesters van de Koninklijke Militaire Academie aangeroeid, om vervolgens een eerste exemplaar van het boek de waterdoop te geven. Na de uitreiking van dit natte werk aan Gerard Soeteman hield laatstgenoemde een speech. Vervolgens kon Niels op het buitenterras in de brandende zon aan de slag met signeren!

Nieuwsgierig naar het boek?
De jaren als officier in opleiding en het snoeihard trainen als enige leden van de roeivereniging van de Koninklijke Militaire Academie hebben een hechte vriendschap gesmeed tussen Immo en Olav. Een broederband die onverwoestbaar lijkt, ook als Immo na het voltooien van hun opleiding uitgezonden wordt naar het grimmige oorlogsgebied in Kosovo terwijl Olav voor een VN-missie naar het vakantie-eiland Cyprus vertrekt.
Als Immo en Olav weer terug zijn in Nederland lijkt er niks veranderd, de vriendschapsband is nog even hecht. Ook als Immo voor het eerst achter de tralies belandt en Olav hem in de gevangenis bezoekt, is er geen twijfel. Dit is zijn maat. Maar na een aantal nieuwe gewelddadige incidenten en gedwongen opnames in psychiatrische instellingen worstelt Olav met zijn loyaliteit. Immo’s psychoses en de strafrechtelijke misdragingen stellen hun vriendschap op de proef. Hoelang kun je terugvallen op een gedeeld verleden als het heden zo ver uiteenloopt?

Laat Zwarte vogel door Nederland vliegen! Lees de roman en laat vooral weten wat u ervan vindt. Dit kan als reactie hieronder, of op een website als libris.nl, goodreads.com, hebban.nl, bol.com, of in een e-mail naar niels@uhb.nl.

Het boek bestellen? Doe dat bijvoorbeeld bij een van de boekhandels op deze pagina.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven