De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 7 december

De feestmaand gaat bijna weer van start. Om je door je vakantie en de cadeaustress te loodsen, hebben we weer een mooie editie van de Boekenkrant op de planning staan, die deze maand samen komt met onze young adult-special: de BKYA. Onder meer Marieke Lucas Rijneveld en Ruth Ware komen voorbij.

Deze maand:

  • Recenseren we het nieuwe boek van International Booker Prize-winnaar Marieke Lucas Rijneveld, genaamd Mijn lieve gunsteling. Een roman die gaat over een veearts en een boerendochter die een obsessieve fascinatie voor elkaar ontwikkelen als ze samen weglopen. We houden een interview met Rindert Kromhout over zijn nieuwe titel De naam van mijn vader, waarin een journalist in 1945 na de oorlog naar zijn vaderland Duitsland terugkeert. In wat voor staat zal hij het aantreffen? Ook spreken we met de Amerikaanse schrijfster Nicole Krauss over Een man zijn, een verhalenbundel waarin Krauss schrijft over wat het betekent om een man of vrouw te zijn.
  • Ook nu bespreken we natuurlijk weer spannende boeken. We recenseren Het duistere web van Carmen Mola, een thriller over de donkere krochten van het internet en daarmee verbonden misdaden. Ook werpen we een kritische blik op Een voor een van Ruth Ware. Hierin komen een aantal mensen opgesloten te zitten in een skihuisje en blijkt dat er zich een moordenaar onder hen bevindt.
  • In de jeugdcategorie praten we met Thé Tjong-Khing over zijn boek Russische sprookjes, waarin hij met taal en illustraties veertien prachtige sprookjes uit het enorme land navertelt. Ook bereiden we ons voor op de winter met Op een koude winternacht van Jean E. Pendziwol en Isabelle Arsenault, een prachtig prentenboek over dieren in de sneeuw.
  • In het non-fictiegenre besteden we deze editie aandacht aan de nieuwe driedelige biografie André Hazes. Bloed, Zweet en Tranen. Zijn levensverhaal, dit keer in een stripvorm. Ook recenseren we Het einde is nu van Aniana Taelman. Hierin beschrijft ze de confrontatie van de aftakeling van haar moeder aan Alzheimer en komt de zelfmoord van haar vader weer naar boven. Met een lekker warme curry kom je de winter wel door, en daarom bespreken we The Curry Guy Compleet van Dan Toombs: de meest complete bundel van Indiase (curry)recepten. Ook leuk voor een alternatief kerstdiner dit jaar!

Voor meer informatie, adverteren, abonnementen of structurele samenwerking kunt u contact opnemen met verkoop@boekenkrant.com of bellen met +31302231718

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven