Boekfragment: Terras Altas. Inktzwart

Terwijl tegenslag, geheimen en verraad op de loer liggen, vechten Lily en River voor een verenigd Terras Altas. Hun innerlijke kracht, loyaliteit en doorzettingsvermogen wordt danig op de proef gesteld.

De spelonken onder het kasteel zijn geen plaats waar je vrijwillig naartoe gaat. Het is er slecht verlicht, bezaaid met spinrag en er hangt een naargeestige sfeer die de haartjes op mijn onderarmen overeind laat staan. Gelukkig heb ik zoveel energie gebruikt bij de voorgaande testen dat het me weinig moeite zal kosten om bij deze opdracht te falen.

We komen bij een brede, houten deur. Er klinkt een dreigend gegrom en ik deins terug.

‘We zijn niet helemaal eerlijk tegen je geweest. Dit is een extra test. Wat hierachter verscholen zit, is uiterst geheim. Het mag nooit besproken worden, met niemand! Zelfs niet met een andere Magyr of je partner, is dat duidelijk?’

‘J…ja, madame.’

‘Mocht je toch spreken over wat zich aan de andere kant van deze deur bevindt, zal het Regime je er zwaar voor straffen.’ De drie testers kijken me doordringend aan en ik verzeker hen ervan dat ik mijn mond houd.

Een extra test? Dus ik ben eigenlijk klaar? Ben ik al geslaagd? De vragen willen zich een weg naar mijn lippen banen, maar die houd ik stevig op elkaar. Ik kom er vanzelf achter.

‘Goed,’ zegt de Magyr uiteindelijk en haalt de deur van het slot. Zodra die krakend open gaat, klinkt het gegrom luider. Mijn hart mist een slag. Ik verman me en stap achter de Magyr aan de kamer in. De deur wordt achter mij gesloten, wat betekent dat de andere twee testers buiten blijven. Ik begrijp waarom; aan de stenen muur van de kamer zit een dogo vastgeketend. De half hond, half machine ontbloot zijn tanden en richt zijn roodgloeiende ogen op zijn prooi. Op mij dus.

Patty van Delft, Terras Altas 2. Inktzwart, Uitgeverij Celtica Publishing, 444 pagina's (€ 20,95)

Dit fragment verscheen eerder in de Boekenkrant, editie maart 2022.

Benieuwd geworden? Bestel dit boek bij uw lokale Boekenkrant-boekhandel. Kijk hier voor een overzicht.

Berichten gemaakt 5323

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven