Boekfragment: De orde van de drakenmenners. De drakendoder

De orde van de Drakenmenners is de nieuwe fantasy-trilogie (voor 10+) van Fiona Rempt en is zeer geschikt voor de liefhebbers van Harry Potter. Het eerste deel – De Drakendoder – ligt nu in de boekhandel.

Voorzichtig klom Matti op de rug van Loef. Als hij maar niet ineens zijn puntige kop omdraait, dacht hij. Maar Loef wist precies wat hij wel en niet moest doen als Matti in de buurt was. Hij was op de grond gaan liggen en had zijn schubben naar buiten geklapt, zodat Matti ze als een trapje kon gebruiken. Verbaasd keek de jongen ernaar en wreef over het pantser. De bovenkant voelde zacht, alsof er een dun vachtje op geplakt zat. Zou hij er echt op kunnen staan? Matti zette zijn rechtervoetop de onderste trede en leunde erop. Heel kort. Het voelde stevig, maar toch was hij bang om zijn vriend pijn te doen. Durfde hij dit wel echt?
‘Ga maar, ik kan je makkelijk houden,’ hoorde Matti galmen in zijn hoofd. Hij glimlachte naar Loef. Hij vond het nog steeds een wonder, hoe makkelijk ze elkaar begrepen. Zonder hardop te praten. ‘Goed,’ zei Matti. Hij pakte twee hoge schubben vast, ademde diep in en begon langzaam te klimmen. Matti had het gevoel dat hij een heilige toren beklom. De rug van Loef was hooguit drie meter hoog, maar voor Matti leek het een oneindige klim. Zijn lichaam was gespannen, alsof hij uit uitgerekte elastiekjes bestond. Er dropen zweetdruppeltjes uit zijn haren. Ze gleden langs zijn slapenzijn nek in. Het jeukte, maar hij durfde Loef niet los te laten om ze weg te vegen. Matti liet zichzelf zakken in het holletje tussen de nek en de rug.
Zachtjes liet Loef zijn schubben over Matti’s benen glijden, waardoor hij stevig vastzat. ‘De perfecte stoel,’ lachte Matti. Hij veegde met zijn T-shirt zijn gezicht af, rechtte zijn rug en zei: ‘Oké, ik ben er klaar voor, kapitein.’
Loef begon te lopen, toen een beetje onhandig te rennen. Het lukt, dacht Matti opgewonden toen Loef een sprong nam. Daar gingen ze, de lucht in.

De Drakendoder COV aanbied.indd

Boekgegevens

Fiona Rempt, De Drakendoder, Uitgeverij Kluitman, ISBN 978 90 206 2474 8 (€ 14,99)

Dit boekfragment verscheen eerder in de Boekenkrant, editie september 2015

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven