Boekentips voor de liefste moeder

Moederdag staat voor de deur en dat betekent dat we deze bijzondere vrouwen weer in het zonnetje mogen zetten. Hoewel het moederschap een hele mooie ervaring kan zijn, kan het ook veel zorgen en twijfels met zich meebrengen. Daarom hebben wij voor (aanstaande) moeders een lijst opgesteld met boekentips die hen een hart onder de riem steken! 

Mama’en. Hét boek voor de vrouw die moeder wordt 

Zowel tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd moet er goede zorg zijn voor een nieuwe moeder. Nina Pierson hielp al vele moeders op zichzelf te vertrouwen en zich sterk te voelen. Door middel van moderne wetenschappelijke kennis, tientallen deskundigen aan het woord, maar ook met recepten, oefeningen, tips & tools. Dit maakt Mama’en de perfecte gids voor aanstaande moeders! 

Nina Pierson, Mama’en. Hét boek voor de vrouw die moeder wordt, Uitgeverij Spectrum, 448 pagina’s (€ 37,99)  

Jagen, verzamelen, opvoeden 

Michaeleen Doucleff kon geen antwoord op haar opvoedvragen vinden in huidige opvoedboeken. Daarom dook ze in de kennis en ervaring van oude culturen. Met haar dochtertje reisde ze naar drie van de oudste gemeenschappen ter wereld: de Maya, de Inuit en de Hadza. Hier valt haar op dat de band tussen ouder en kind erg verschillend is. In Jagen, verzamelen, opvoeden deelt Doucleff haar bevindingen en laat ze andere wetenschappers aan het woord. 

Michaeleen Doucleff, Jagen, verzamelen, opvoeden, Uitgeverij Lev., 324 pagina’s (€ 12,99) 

De school voor goede moeders 

In deze roman zorgt één inschattingsfout van een moeder ervoor dat zij het heropvoedingsprogramma van de overheid moet volgen om het ouderlijk gezag over haar dochter te behouden. Voor haar ouders en man voldoet Frida Liu niet aan hun verwachtingen. Gelukkig geld dat wel voor haar dochter, Harriet, totdat Frida een verschrikkelijke dag heeft. Frida moet laten zien dat ze kan leren een goede moeder te zijn, zodat Harriet haar niet definitief wordt afgenomen. De school voor goede moeders is een huiveringwekkende debuutroman over een heropvoedingsprogramma voor jonge moeders.  

Jessamine Chan, De school voor goede moeders, Uitgeverij Hollands Diep, 384 pagina’s (€ 23,99) 
 

De goede mama: 13 visies van moeders van kleur 
Om af te sluiten tippen we een boek dat pas eind mei verschijnt, maar toch niet in dit lijstje kon ontbreken: De goede mama van Dipsaus. Jezelf voorbereiden op het moederschap is vrijwel onmogelijk. Het is intens, meedogenloos en boeiend. Als moeder is het dag in dag uit vallen en opstaan. Hoewel moederschap een universele ervaring is, is er weinig bekend over de persoonlijke ervaringen van vrouwen met een migratieachtergrond. In De goede mama: 13 visies van moeders van kleur vertellen moeders van kleur uit heel Nederland over hun ervaringen. Zij gebruiken daarvoor hun eigen woorden en belevingswereld. Een kennismaking met verschillende werelden waarin we gastvrij zullen worden ontvangen.  

Dipsaus, De goede mama: 13 visies van moeders met kleur, Uitgeverij Pluim, 220 pagina’s (€ 22,99) 
Berichten gemaakt 5317

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven