Esther Verhoef wint Hebban Crimezone Award

Er lijkt maar geen einde te komen aan de prijzenregen voor Esther Verhoef. Afgelopen week werd bekend dat ze genomineerd is voor de NS Publieksprijs. Gisteren sleepte ze de Hebban Crimezone Award voor de Beste Thriller van het jaar in de wacht met De kraamhulp.

Bezoekers van de website hebban.nl konden van 15 september tot 5 oktober kiezen uit een door de redactie samengestelde lijst van dertig vertaalde en dertig oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers. Onder de genomineerden waren onder andere Karin Slaughter, John Grisham, Loes den Hollander en Simone van der Vlugt. Verhoef ging al twee keer eerder met de prijs aan de haal. In 2007 en 2008 won ze de award voor respectievelijk Rendez-vous en Close-up.

Esther Verhoef was niet de enige die een Crimezone Award op haar CV mag bijschrijven. De Australische scenarioschrijver Terry Hayes won in de categorie buitenland met zijn debuut Ik Ben Pelgrim. In de categorie young adult thrillers won Mel Wallis de Vries met Wreed. Het Boek des Levens van de Amerikaanse historica Deborah Harkness won de award voor het best vertaalde fantasyboek, terwijl Heksenwaan van schrijver Martijn Adelmund en illustrator Iris Compiet werd bekroond als de beste Nederlandstalige fantasyroman. De debuutaward ging naar De Dode Kamer van Bronja Hoffschlag.

Bron: Hebban.nl

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven