Boekenkrant-schrijfwedstrijd inspiratie: De psychiater die geloofde dat je de toekomst zou kunnen voorspellen

Ben jij al in de pen geklommen voor jouw verhaal voor de Boekenkrant-schrijfwedstrijd, of wacht je nog op inspiratie? Het thema ’transformatie’ kan op vele manieren ingestoken worden. Bekijk bijvoorbeeld dit boek uit het prijzenpakket: De psychiater die geloofde dat je de toekomst zou kunnen voorspellen van Sam Knight, een waargebeurd verhaal over een psychiater die mensen met paranormale gaven onderzocht.

Je denkt aan een vriend die je al lange tijd niet hebt gesproken. En precies op dat moment word je gebeld. Maar wat als je voelt dat er iets vreselijks gaat gebeuren? Je ziet in een droom een plotselinge flits, de woorden Centraal Station. Vier dagen later ontspoort buiten het station een overvolle sneltrein. Wat als je je visioen had gedeeld en die trein had kunnen stoppen? Zouden voorgevoelens zoals deze gebruikt kunnen worden om rampen te voorkomen?

Sam Knight (c) Olivia Arthur

In 1966 richtte John Barker, psychiater en lid van de Britse Society voor Psychical Research om het paranormale te onderzoeken, het Bureau van Voorgevoelens op om deze vragen te beantwoorden. Hij verzamelde algauw met behulp van de media een groep mensen om zich heen wiens voorgevoelens angstaanjagend vooruitziend waren. Onder hen ook twee zeer begaafde ‘waarnemers’. Zij voorspelden vliegtuigongelukken, moordaanslagen en internationale incidenten, met griezelige nauwkeurigheid. En toen informeerden ze Barker over hun meest verontrustende voorgevoel: dat hij op het punt stond te sterven.

De psychiater die geloofde dat je de toekomst zou kunnen voorspellen is een intrigerend waargebeurd verhaal over waanzin en verwondering, over de grenzen van de wetenschap en het geloof in het bovennatuurlijke – en een zoektocht naar de meest krachtige en verontrustende uithoeken van de menselijke geest.

‘Een griezelig en verbazingwekkend verhaal over toeval en lot, en de onmogelijkheid om het verschil te onderscheiden. Ik heb genoten van dit fascinerende boek.’ – Emma Cline

‘Vlot, indringend en met oog voor het menselijke geschreven, vakkundig navigerend langs de klippen die een onderwerp als het paranormale omgeven.’ – Hilary Mantel

‘Meeslepend en prachtig geschreven, Sam Knight neemt je mee op een onvergetelijke reis in de geschiedenis van het voorspellen van de toekomst.’ – Anil Seth

Sam Knight, De psychiater die geloofde dat je de toekomst zou kunnen voorspellen, vertaling: Robert Neugarten, Uitgeverij Volt, 272 pagina’s (€ 25,00) 

Lees hier hoe je mee kunt doen aan de schrijfwedstrijd.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven