De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 21 juni

---

Druk en toch...

Het einde van het schooljaar komt eraan. Scholieren ronden langzaam alles af, ouders bereiden zich voor op kinderen vaker in huis en de rest is druk met hun eigen zaken. Aan het eind van ieder schooljaar heb ik altijd het idee dat alles snel gaat. Opeens moet je dit nog doen en dat nog afmaken… Je hebt meer tijd nodig. Tijd die je niet hebt. En dan wil je ook nog boeken lezen!

Voor echt lezen is geen tijd. Je bent altijd in de weer. Of dat nou zittend achter een computer is of schoonmakend door het huis. De meeste mensen zetten dan een radio aan. Wat muziek tijdens het werk. Ik doe af en toe iets anders: ik zet een luisterboek op en luister naar het verhaal tijdens mijn werk. Toegegeven, er zijn momenten wanneer dat niet heel handig is. Toch kan ik ervan genieten.

Er staan veel luisterboeken op Spotify, voornamelijk in het Engels weliswaar. Zoals Harry Potter, The Hunger Games of Alice in Wonderland. Ook kan je luisterboeken in de bibliotheek lenen of kopen in boekhandels. Het klinkt misschien raar en niet iets voor een echte boekenwurm. Toch is het een optie die ik neem als ik druk ben en graag een boek wil lezen. Een luisterboek brengt mij ook even in die magische wereld van de boeken. Dat maakt het schoonmaken net wat interessanter.

Adinda Graafland
Redactie-stagiaire Boekenkrant
Adinda@uhb.nl

---

De volgende editie van de Boekenkrant verschijnt op 4 juli 

Het warme weer is gearriveerd, wat betekent dat lezen in de hangmat weer kan! In de Boekenkrant van juli staan weer allerlei nieuwe titels waar je gegarandeerd van kan genieten. Zo spreken we operazangeres Francis van Broekhuizen over haar boek Bij twijfel hard zingen en wordt de winnaar van de Boekenkrant-schrijfwedstrijd bekend gemaakt. 

Lees verder

---

Column Splinter Chabot: Noem het hoop

''Samen met een vriendin kwam ik aan op de Dam. We waren ruim op tijd, maar duizenden mensen – sommigen gewapend met een kartonnen bord, anderen met een wapperende vlag en weer anderen met een grote microfoon – hadden zich al gemeld.''

Voor de eerste editie van de BKDuurzaam schreef schrijver, presentator en politicoloog Splinter Chabot een column over hoe het is om mee te lopen met een Klimaatmars.

 

Lees verder

---

Literatuur

Recensie: Een mond vol aarde

Aarde eten volgt een jonge vrouw die de doden uit het verleden maar moeilijk achter zich kan laten. Wanneer ze het idee krijgt om aarde te eten, realiseert ze zich dat ze visioenen kan zien van de mensen die op deze aarde liepen. Deze debuutroman van de Argentijnse Dolores Reyes zit vol magisch realisme, rouw en belangrijke levenslessen. 

Lees verder

---

Boekfragment: Verdwijnende silhouetten

'''Dieren kun je niet sturen, Laura’ zei Willem grinnikend en leunde relaxed naar achteren, ‘hoe moet die gans weten dat hij alleen op dat ene stukje grasland mag zitten en niet op het andere?'''

Moeten dieren in de vee-industrie grondrechten krijgen? Hoe voedsel produceren op een manier die goed is voor planeet, dier én mens?  

Lees verder

---

Recensie: Onbekende zielsverwanten 

Net als haar vorige boeken, waaronder De blikman, gaat Sarah Winmans nieuwe roman Stilleven over bijzondere liefdes. Twee onbekenden ontmoeten elkaar in 1944, terwijl de geallieerde troepen optrekken en bommen neerkomen. Onverwacht herkennen deze twee mensen in elkaar een verwante ziel.  

Lees verder

---

Boekfragment: Joy

Wat als de spirituele zoektocht van je partner botst met jouw nuchterheid? Kan een relatie zo’n verschil in overtuiging overleven? Joy, een mysterieus en spannend verhaal over de oudste kracht in het universum: de liefde.   

Lees verder

---

Jeugd

Interview Tim Collins: Gevangen op een schip vol piraten

Thomas maakt met zijn ouders een grote zeereis, maar hij vindt het vreselijk saai aan boord. Hij zou veel liever een stoere piraat zijn. Als een bende zeerovers hun schip kaapt, grijpt Thomas zijn kans en verstopt zich in het ruim. Maar hij komt er al snel achter dat het leven van de piraten gevaarlijk en bloederig is. 

Lees verder

---

Boekfragment: Elfenstof

''Plots staat er een lange man pal langs de kant van de weg. Hij beweegt niet, staart alleen.'' 

Na de dood van haar stiefvader wordt Zara naar Maine gestuurd om bij haar oma te wonen. Het gaat niet goed met Zara, maar die man die haar overal lijkt te volgen? Die verbeeldt ze zich niet. 

Lees verder

---

Non-fictie

Interview: ‘De walvis kan ons redden’ 

Mounir Samuel reisde als correspondent de wereld over en ondervond de gevolgen van de klimaatverandering aan den lijve. In Jona zonder walvis zet hij de harde feiten op een rij, én presenteert een concreet actieplan. 

Lees verder

---

Column Onze Taal: Talen doorzien

De redactie van OnzeTaal
zet iedere maand een bijzonder 
taalboek in de schijnwerpers. Deze keer: Zeven talen in zeven dagen van Gaston Dorren. Gaston Dorren is een taaljournalist die veel belangstelling heeft voor 'het verhaal van een taal'.

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 juli verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie van de Boekenkrant? Stuur een mail naar Mirjam Cornelis via verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com