De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 26 oktober

---

Tijd om te griezelen

De dagen worden donkerder, de temperatuur daalt. Het is nu echt herfst en dat betekent dat Halloween er weer aankomt. De tijd om te griezelen is begonnen. Sommigen verkleden zich als mummie of heks, anderen doen er niets mee. Aankomende vrijdag ga ik voor het eerst naar een spookhuis. Ik ben helemaal geen horror-fan, maar vond het toch iets wat ik een keer gedaan moest hebben. Naast het visuele, is het imaginaire ook heel belangrijk. Niets is spannender dan ’s avonds een eng boek lezen waardoor je gedachten alle kanten op gaan. Hoorde je daar wat? Kraakte de deur? Wat was dat geluid?
Geef mij maar een avonturenroman. Toch kunnen er soms onverwachte enge scènes in een boek voorkomen. Een paar weken geleden las ik een young adult-boek, The Bright & the Pale, waarin de hoofdpersoon op zoek ging naar een voorwerp en met een groepje in een berg kwam vast te zitten. Er was geen licht, maar wel veel verborgen tunnels. Ik word niet snel bang tijdens het lezen, maar van deze paar hoofdstukken kreeg ik kippenvel. En natuurlijk was het avond toen ik dit las, waardoor het extra eng was. Plotseling kijk ik om me heen om toch even dat donkere hoekje te checken. De volgende keer doe ik maar een extra lampje aan.

Myrthe Kries
Redactie-stagiair Boekenkrant
myrthe@uhb.nl


---

De nieuw BKYA verschijnt op 6 december

Lekker op tijd voor leesvoer tijdens de kerstvakantie: in december verschijnt de nieuwe editie van onze young adult-bijlage de BKYA! Deze keer gaan we mee op reis met Jyoti Kumari, die 1200 kilometer door India fietste om haar gewonde vader naar huis te brengen.

Lees verder

---

Literatuur

Interview Aafke Romeijn: Minder dystopisch dan het lijkt

Het jaar 2040. Een jaar waarin veertig procent van de West-Europeanen de chronische ziekte kleurloosheid heeft. Een jaar waarin de grondstoffenoorlog in Turkije voortwoedt. Een jaar waarin men leeft aan de hand van kleurcodes: bij terrorismedreiging of griep wordt code geel afgegeven en heeft men permissie van de overheid nodig om op stap te gaan.

Lees verder

---

Interview John Blok: Rijmpjes

Iedere stad of dorp heeft een lokale schrijver of dichter die een boek uitgeeft en/of bijzondere projecten opzet. Zo ook John Blok, wereldberoemd in Woerden en omgeving, zoals hijzelf humorvol zegt.  Al jarenlang maakt Blok rijmpjes bij foto's die hij maakt of toegestuurd krijgt, om ze vervolgens op Instagram te delen.

Lees verder

---

Spanning

Recensie: Niemand is brandschoon

‘Het probleem met jou is dat je foute keuzen maakt, Laura,’ zo begint het eerste hoofdstuk van Paula Hawkins nieuwe thriller. Juiste beslissingen worden er amper genomen door de vrouwen die de auteur opvoert in Een langzaam smeulend vuur. Verbittering en boosheid voeren de boventoon in een donkere whodunnit waarin gezocht wordt naar de dader van een moord op een woonboot. 

Lees verder

---

Jeugd

Boekfragment: Het Kerstvarken

Een nieuw kinderboek van de schrijfster van Harry PotterHet Kerstvarken is een hartverwarmend verhaal voor koude dagen – voor jongere lezers of om voor te lezen – over hoe ver je wilt gaan om je knuffel terug te krijgen. 

Lees verder

---
De Boekenkrant tipt: 4 YA-boeken om van te griezelen

De Boekenkrant tipt: 4 YA-boeken om van te griezelen

Pompoen uitgehold, nepspinnen neergezet en griezelige snoepjes gehaald? Dan ben je al helemaal klaar voor Halloween volgend weekend. De tijd van het jaar om enge verhalen te lezen. De Boekenkrant tipt vier YA-boeken, van een enge thriller tot duistere sprookjes. Doe de lichten uit, steek een kaarsje aan en griezelen maar.

Lees verder

---

Nieuwe titel: Maanlichtdraak en Monsterschrik

PROMOTIE - Maanlichtdraak en Monsterschrik is een geweldige graphic novel van Cornelia Funke, ook wel de Duitse J.K. Rowling genoemd! Het jeugdboek bevat vier grappige verhalen over draken, monsters en buitenaardse wezens. En is bedoeld voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar. Maanlichtdraak en Monsterschrik bevat maar 10% tekst en 90% beeld!

Lees verder

---

Boekfragment: Kampioen 2.0

Tien jaar na de eerste druk van Kampioen verschijnt Kampioen 2.0. De nu 23-jarige Olivier van de Voort vertelt hoe hij van een 13-jarige jongen met een handicap verandert in een topsporter, die alles aan de kant zet om zijn doel te bereiken: de Paralympics in Rio.

Lees verder

---

Non-fictie

Recensie: De liefde in 25 hoofdstukken

In De liefde volgens Sergio geeft Sergio Vyent je een openhartige blik achter de schermen van zijn leven. Je kent hem misschien als de maître d’ uit het programma First Dates. Waar hij zijn expertise in het restaurant aan de gasten geeft, richt hij in dit boek zijn pijlen op zichzelf.

Lees verder

---

Column Onze taal: Spreekwoorden herbezien

De redactie van Onze Taal zet iedere maand een bijzonder taalboek in de schijnwerpers. Deze keer Achterhaalde waarheid?.  

Lees verder

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 november verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKFilosofie.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar 
verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com