Interview John Blok: Rijmpjes

Iedere stad of dorp heeft een lokale schrijver of dichter die een boek uitgeeft en/of bijzondere projecten opzet. Zo ook John Blok, wereldberoemd in Woerden en omgeving, zoals hijzelf humorvol zegt.  

Voorzijde Rijmpjes

Al jarenlang maakt Blok rijmpjes bij foto’s die hij maakt of toegestuurd krijgt, om ze vervolgens op Instagram te delen. De afbeeldingen komen uit het dagelijks leven: van een gitaar tot schaatsen, van eenden tot een woordenboek. Door de jaren heen heeft hij zo naar schatting 400 à 500 foto’s met rijmpjes verzameld. Plotseling spoorden mensen in zijn omgeving Blok aan om een aantal rijmpjes uit te brengen in een boek, er was zelfs een financierder die zichzelf meldde. Een lokale grafisch vormgever nam de opmaak van het boek op zich. Het resultaat is een vierkant boek met de eenvoudige maar goed te onthouden titel Rijmpjes.  

Op dit moment is de uitgave alleen verkrijgbaar via John Blok zelf, maar er zijn plannen voor een webshop. Er komen namelijk nu zelfs aanvragen van buiten de eigen brede kennissenkring. Als het zover is, komen er ook kaarten op te staan die hij “rare en nare kaarten” noemt: ansichtkaarten die verwoorden wat menselijkerwijs irriteert en schuurt, maar gevoelsmatig aansluiten bij wat mensen beleven. Zo kun je bijvoorbeeld effectief aan iemand sturen dat je zijn verjaardag gewoon echt vergeten was. Noem het levenswijsheden met een knipoog. 😉 

Volg hem op Instagram: @john_blok  
Nieuwsgierig naar het boek? Je kunt het bestellen via een bericht aan john.blok@gmail.com.  

Achterzijde Rijmpjes
Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven